У Європарламенті пройдуть дебати у зв’язку із 5-ю річницею російської окупації Криму

У Європарламенті пройдуть дебати у зв’язку із 5-ю річницею російської окупації Криму

Наступного тижня в Європарламенті відбудуться пленарні дебати у зв’язку із п’ятою річницею російської окупації Криму. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Голови Правління Кримськотатарського Ресурсного Центру, члена Меджлісу кримськотатарського народу Ескендера Барієва.

Наступного тижня в Європарламенті відбудуться пленарні дебати у зв’язку із п’ятою річницею російської окупації Криму. Про це на своїх сторінках у Facebook повідомили президент України Петро Порошенко і депутат Європарламенту Анна Фотига.

“Важливий результат вчорашнього міні-саміту Україна-ЄС в Брюсселі – на наступному тижні в Європарламенті відбудуться пленарні дебати у зв‘язку з п’ятою річницею російської окупації Криму. Увесь світ ще раз почує, що Крим – це Україна!” – написав президент.

Ця інформація також розміщена на сторінці депутата Європарламенту Анни Фотиги.

“З ініціативи євродепутата Анни Фотиги наступного тижня в Європарламенті заплановані дебати на тему “П’ять років незаконну окупацію Криму Російською Федерацією”, – йдеться у повідомленні.

Z inicjatywy Anny Fotygi, Konferencja Przewodniczących PE wprowadziła do porządku obrad najbliższej sesji debatę "Pięć…

Опубліковано Anna Fotyga – Biuro Poselskie Четвер, 21 березня 2019 р.

Нагадаємо, що Європейський союз ввів санкції проти восьми громадян Росії у зв’язку із захопленням українських кораблів, затриманням і арештом українських військових у районі Керченської протоки. Пізніше Чорногорія, Албанія, Норвегія і Україна підтримали введення Європейським Союзом нових санкцій проти Російської Федерації.

Міністерство фінансів США ввело нові санкції відносно 6 фізичних осіб, 6 російських оборонних компаній і 2 юридичних осіб, що діють в Криму, у відповідь на триваючу агресію Росії в Україні.

Канада також оголосила про нові санкції проти Росії у відповідь на агресивні дії у Чорному морі та Керченській протоці і в зв’язку з незаконною анексією Криму. Зокрема, санкції вводяться в стосовно 114 фізичних та 15 юридичних осіб відповідно до Закону про спеціальні економічні заходи.

Австралія слідом за ЄС, США і Канадою ввела персональні санкції проти семи громадян Російської Федерації через агресію та захоплення українських моряків у Керченській протоці у листопаді 2018 року, а також проти трьох ватажків “Л/ДНР”.

Пізніше Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про введення персональних санкцій щодо 848 фізичних та 294 юридичних осіб через протиправні дії в окупованому Криму і Донецькій, і Луганській областях.