Міністерка закордонних справ Канади відвідає Україну
Прапор Канади, ілюстраційне фото pxhere.com/CC0 Domena publiczna

Міністерка закордонних справ Канади відвідає Україну

У Києві міністерка закордонних справ Канади зустрінеться з українським прем’єром Денисом Шмигалем. Також вона відвідає канадську 200-особову навчальну місію, що з 2015 року розташована на заході України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Канадська міністерка закордонних справ Мелані Жолі наступного тижня побуває із робочим візитом у Києві. Канада декларує підтримку для суверенітету України і переконує в обов’язковому припиненні агресивних дій з боку Росії.

У заяві міністерка Жолі ствердила, що російські війська на кордоні з Україною загрожують безпеці всього регіону. «Ці агресивні дії слід припинити», – написала політикиня. Вона запевнила у тому, що Канада співпрацюватиме із партнерами, аби утримати міжнародний порядок.

Схожу думку висловив і канадський прем’єр-міністр Джастін Трюдо, який у вівторок, 11 січня, розмовляв з президентом Володимиром Зеленським. Після розмови він підкреслив, що військове вторгнення в Україну матиме серйозні наслідки і попередив Росію про санкції.

У Києві міністерка закордонних справ Канади зустрінеться з українським прем’єром Денисом Шмигалем. Також вона відвідає канадську 200-особову навчальну місію, що з 2015 року розташована на заході України.

У Канаді живе численна і впливова українська діаспора, і тому з часу незаконної анексії Криму у 2014 році ця країна виступає проти агресивних дій Росії в Україні. Після цих подій Канада запровадила санкції щодо понад 440 осіб і суб’єктів.

IAR/М.К.