Угорщина пригрозила ще більш ускладнити євроінтеграцію України через відео роздачі паспортів
https://nv.ua/img/article/24955/59_main.jpeg

Угорщина пригрозила ще більш ускладнити євроінтеграцію України через відео роздачі паспортів

Угорщина пригрозила ще більш ускладнити євроінтеграцію України через відео роздачі паспортів у Береговому. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Новое Время”.

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто пригрозив ще більш ускладнити євроінтеграцію України після публікації відео роздачі угорських паспортів в Береговому Закарпатської області. 

За словами Сійярто, спроби залякати закарпатських угорців перейшли на новий рівень.

“Уряд не дозволить Україні ще більше погіршити становище закарпатських угорців і засуджує спроби залякати їх в максимально можливій мірі”, – цитує Сійярто прес-служба угорського МЗС.

Можливу висилку угорського консула Будапешт розцінить як недружній крок з боку України, який ще більше ускладнить Києву процес євроінтеграції.

“Такий крок не залишиться без відповіді… Угорщина постійно стежить за розвитком подій, і можливо, в майбутньому будуть потрібні подальші заходи щодо уповільнення європейської інтеграції України”, – заявив він.

Публікацію відеоролика Сійярто назвав спробою використовуючи антиугорські настрої та завоювати голоси виборців перед виборами.

Раніше агенція Укрінформ опублікувала відео, на якому зафіксована видача громадянам України угорських паспортів в Берегові Закарпатської області.

На відео зафіксований факт проголошення клятви на вірність Угорщині. Клятву вимовляють на фоні угорського прапора. Процедура супроводжується келихами з шампанським, а також інструкцією – не повідомляти про отримання другого паспорта представникам української влади.

Голова МЗС України Павло Клімкін допустив висилку консула Угорщини з Берегового у тому разі, якщо буде підтверджена автентичність відео. 

Клімкін зазначив, що цього місяця під час Генасамблеї ООН у Нью-Йорку буде зустрічатися з міністром закордонних справ Угорщини Сійярто, і ця розмова буде складною.