Угорський політик був «спостерігачем» на фейкових виборах на Донбасі

Угорський політик був «спостерігачем» на фейкових виборах на Донбасі

Українські дипломати назвали такий вчинок угорця незаконним та аморальним. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Zaxid.net.

Угорський політик і член націоналістичної партії Jobbik Magyarországért Mozgalom Гергьо Тамаш Шаму брав участь у так званому «спостереженні» за фейковими виборами на Сході України. Цю стиуацію 12 листопада прокоментувала посол України в Угорщині Любов Непоп.

Дипломатка, зокрема, звернулася до голови партії з вимогою засудити такий вчинок політика, оскільки така поведінка є незаконною і аморальною.

«Ми високо цінуємо підтримку Угорщини в питанні відновлення територіальної цілісності та миру в Україні. Такі ж дії окремих «політиків» заслуговують на суворе засудження і належну реакцію з тим, щоб запобігти їх повторенню. Така поведінка в гонитві за популярністю, забуваючи про майже щоденні втрати від триваючої російської агресії серед українських громадян, в тому числі угорської національності, не лише порушує українські закони та міжнародні правові норми, а і просто глибоко аморальна», – заявила Любов Непоп.

Варто уточнити, що угорська партія Jobbik Magyarországért Mozgalom позиціонує себе як «принципова, консервативна, радикально-патріотична християнська партія». Хоча деякі ЗМІ звинувачують парію у антисемітизмі, расизмі і гомофобії.