Україна готує угоду про трудову міграцію з європейською країною. І це не Німеччина
https://images.cdnyavp.pl/images/articles/bcba210333b8c0831c6027a5e54f47ff7bdd52bf.jpg

Україна готує угоду про трудову міграцію з європейською країною. І це не Німеччина

Уряд України розпочав підготовку до укладання двосторонньої угоди про трудову міграцію з Болгарією. Передбачається, що це допоможе врегулювати низку питань, в тому числі пов’язаних із захистом прав заробітчан в обох країнах. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Уряд України розпочав підготовку до укладання двосторонньої угоди про трудову міграцію з Болгарією. Передбачається, що це допоможе врегулювати низку питань, в тому числі пов’язаних із захистом прав заробітчан в обох країнах.

Як повідомляє Yavp.pl з посиланням на “Економічні новини”, після підписання майбутньої угоди соціально-трудові права українців, які їхатимуть працювати до Болгарії, та болгарів, що прибуватимуть на роботу в Україну, забезпечуватимуться на законодавчому рівні.

На теперішньому етапі Кабмін затвердив учасників делегації, яка представлятиме Україну на переговорах з Болгарією. За результатами таких переговорів мають узгодити тексту угоди про трудову міграцію. До складу делегації увійшли посадовці Мінсоцполітики, Мінюсту та МЗС.

Нагадаємо, для українців стає все реальнішою легальна робота в Німеччині. Партії, що входять в парламентську коаліцію цієї країни, погодили основні положення майбутнього імміграційного закону. Відтак, щоб потрапити на роботу до Німеччини, українцям потрібно буде виконати дві обов’язкові умови.

На сьогодні, за даними Мінсоцполітики, понад 3 млн українців постійно знаходяться на заробітках за кордоном.