Україна не хоче асимілювати угорців з Закарпатської області
http://external.polskieradio.pl/files/301654be-c367-4b09-83fc-dea9862d7e9c.file

Україна не хоче асимілювати угорців з Закарпатської області

Така заява пролунала в інтерв’ю голови МЗС України для M1 – першого каналу угорського телебачення. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Україна не хоче асимілювати угорців з Закарпатської області, – заявив у понеділок в інтерв’ю для угорського телебачення M1 глава української дипломатії Павло Клімкін, висловлюючи надію на домовленість щодо українського освітнього закону.

Міністр підкреслив, що Закон про освіту, який, на думку Угорщини, обмежує права угорської меншини на Закарпатті, – спрямований на підтримку української мови та не перешкоджає плеканню мови національними меншинами. Павло Клімкін висловив переконання, що влада обох країн зможе «знайти спільний знаменник» у питанні Закону про освіту.

Голова МЗС України також висловився на тему інших питань, які останнього часу критикувала влада Угорщини. Зокрема, йдеться про список чиновників з угорським громадянством у «Миротвоці» та подвійне громадянство.

Павло Клімкін наголосив, що подвійне громадянство суперечить українському законодавству, проте, як зазначив політик, в Україні немає жодних санкцій за подвійне громадянство.

Міністр Климкін зазначив, що угорці з Закарпаття повинні відчувати себе в Україні як вдома, тому що це їхній дім, а євросоюзна та євроатлантична інтеграція України буде дуже корисною і для Угорщини.

РАР/Л.І.