Україна обмежить доступ ОБСЄ до ув'язнених сепаратистів
Organizacja Bezpieczeństwa i Współpracy w Europie, OBWE (ang. Organization for Security and Co-operation in Europe, OSCE) fot. OBWE

Україна обмежить доступ ОБСЄ до ув’язнених сепаратистів

Київ вимагає від ОБСЄ відвідати всіх українських заручників на окупованій території, щойно опісля надасть доступ до сепаратистів в українських тюрмах. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Україна зупинить ОБСЄ доступ до засуджених за сепаратизм в українських в’язницях, поки представники ОБСЄ не відвідають українських полонених на Донбасі. Про це рішення Києва офіційно заявила перша віце-спікер Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі контактної групи Ірина Геращенко.

Політикиня підкреслила, що йдеться, зокрема, про українських заручників на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей, до яких сепаратисти не допускають представників таких організацій, як Червоний Хрест або ОБСЄ.

Представник ОБСЄ і координатор у гуманітарній тристоронній контактній групі Донбасу Тоні Фріш планує поїхати на Донбас у квітні.

РАР/Л.І.