Україна підкорює легендарні вершини Висоцького,з кращім виконавцем його пісень Альбертом Салтиковим

Україна підкорює легендарні вершини Висоцького,з кращім виконавцем його пісень Альбертом Салтиковим

Україна підкорює легендарні вершини Висоцького, з кращім виконавцем його пісень Альбертом Салтиковим, який отримав ексклюзивне право від спадкоємців Володимира Висоцького на авторські концерти. Про це повідомляє Upmp.news.

Вперше в Україні вітчизняний виконавець висококласного шансону Альберт Салтиков отримав право на ексклюзивні концерти від близьких кумира багатьох поколінь Володимира Висоцького, зокрема діти і дружина Марина Владі офіційно підтвердили даний факт.

На сьогоднішній день, заслужений артист України, поет і композитор Альберт Салтиков, займається підготовкою грандіозного проекту, який буде виражений у проведенні в 2020 році концертної програми по всій Україні з виконанням легендарних пісень Володимира Висоцького у своєму неповторному виконанні та стилі.

Зі слів артиста, на його концертах будуть представлені, не тільки пісні Володимира Висоцького, але також власні авторські пісні та хіти, які увійшли до збірки золотої колекції Шансоньє.

На думку Альберта Салтикова, кожна пісня Висоцького змушує людей заслуховуватися і захоплюватися тембром голосу виконавця, розуміти сенс слів у піснях цієї великої людини.

«Що стосується репертуару Володимира Семеновича Висоцького, який був воістину кумиром мільйонів, то його творчість має залишатися завжди в полі сприйняття шанувальників і молоді, яка зараз на жаль мало знає про творчість геніїв минулого. І подібне мистецтво з минулого ніколи не повинно йти з життя людей, так як воно допомагає зрозуміти сьогодення і будувати майбутнє» – вважає Альберт Салтиков.

Рішення стати виконавцем пісень Висоцького невипадково випало на артиста Альберта Салтикова. Адже сам артист з сім’ї військових, пройшов гарячі точки війни, має необхідну чоловічу життєву позицію, харизматичність і як ніхто має справжню схожість виконання творів Володимира Висоцького. Все це додає виконанню пісень Висоцького колорит оригінальності і феноменальну схожість з оригіналом.

Володимир Семенович Висоцький (25 січня 1938 року, Москва – 25 липень 1980, там же) – радянський поет, актор театру і кіно, автор-виконавець пісень (бард); автор прозових творів і сценаріїв. Лауреат Державної премії СРСР («за створення образу Жеглова в телевізійному художньому фільмі “Місце зустрічі змінити не можна” та авторське виконання пісень», 1987, посмертно).

Як поет Висоцький реалізував себе передусім в жанрі авторської пісні.

Перші з написаних ним творів відносяться до початку 1960-х років. Спочатку вони виконувалися в колі друзів, пізніше отримали широку популярність завдяки розповсюджування по всій країні у вигляді магнітофонних записів.

Поезія Висоцького відрізнялася різноманіттям тем (вуличні, табірні, військові, сатиричні, побутові, казкові, «спортивні» пісні), гостротою смислового підтексту і акцентованою соціально-моральної позицією автора.
У його творах, які розповідають про внутрішній виборі людей, поставлених в екстремальні обставини, простежувалися екзистенційні мотиви. Творча еволюція Висоцького пройшла кілька етапів. У його ранній творчості переважали вуличні і дворові пісні.

З середини 1960-х років тематика творів почала розширюватися, а пісенні цикли – складатися в нову «енциклопедію російського життя».

У 1970-х роках значну частину творчості Висоцького становили пісні і вірші сповідальні-філософського характеру, поет часто звертався до вічних питань буття.
Театральна біографія Висоцького, також дуже широка.

За життя Висоцького його пісні не отримали в СРСР офіційне визнання.

У 1968 році в пресі була розгорнута кампанія по дискредитації його музично-поетичної творчості. Аж до 1981 року жодне радянське видавництво не випустило книгу з його текстами. Цензурні обмеження частково були зняті тільки після смерті Висоцького, коли вийшла друком збірка його поетичних творів «Нерв» (укладач – Роберт Рождественський).

Проте цензорський контроль за публікаціями віршів і пісень Висоцького, а також присвячених йому газетно-журнальних статей продовжував діяти аж до перебудови. Легалізація його творчості почалася в Радянському Союзі в 1986 році, коли при Спілці письменників СРСР була створена комісія з літературної спадщини Висоцького.

З другої половини 1980-х років почався випуск книг і зібрань творів поета, ведеться дослідницька робота, присвячена його творчості. За деякими оцінками, Висоцький, займає одне з центральних місць в історії російської культури XX століття, «зробивши сильний вплив на формування поглядів своїх сучасників і наступних поколінь».

Висоцький написав понад 700 віршів та пісень, поему для дітей (у двох частинах), взяв участь у створенні 11 радіоспектаклів (в тому числі «Мартін Іден», «Кам’яний гість», «Незнайомка», «За Бистрянським лісом»), а також знявся майже в 30 фільмах, у багатьох з них звучать його пісні.

Сподіваємось, серед нових пісень Альберта Салтикова обов’язково буде черговий хіт, яким знов захопиться уся країна. Але то вже буде зовсім інша історія.