Українка Віта Семеренко починає 2019-й рік з квітами!

Українка Віта Семеренко починає 2019-й рік з квітами!

Першим післяноворічним стартом у великому біатлоні став жіночий спринт, який відкрив програму четвертого етапу Кубку світу, що за традицією проходить в німецькому Германия Оберхофі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на biathlon.com.ua.

Віта Семеренко, стартувавши у другій групі, ідеально відпрацювала обидва вогневі рубежі, і на трасі була кращою серед наших дівчат. І хоча по ходу останнього кола українка поступилася двом суперницям, своє заслужене місце в квітковій церемонії вона зберегла! Шоста позиція на фініші – кращий результат сезону для Віти!

Кубкові очки заробила також Анастасія Меркушина – друга з наших біатлоністок, яка зуміла пройти в нуль обидві вогневих рубежі. Але на дистанції Настя була менш вражаючою, і в підсумковому протоколі розташувалася на 35-й позиції.

Решту наших дівчат, на жаль, підвела стрільба. Три промахи Валі Семеренко та Юлії Журавок і два кола штрафу у Юлії Джими залишили всіх трьох дівчат за межами гонки переслідування.

А тріумфатором спринту стала італійка! Але не Доротея Вірер, яка привчала нас до подіумів в цьому сезоні, а Ліза Віттоцці! Другий номер Апеннінської команди вже не раз в цьому сезоні підбиралася до найвищої сходинки п’єдесталу пошани, але до сих пір встати вище всіх Лізі не вдавалося. І ось, нарешті, перша перемога в кар’єрі! Ідеальна стрільба і третій (!) хід по дистанції в гонці дозволили Віттоцці на п’ять секунд випередити срібного призера – француженку Анаіс Шевальє.

На бронзу довгий час претендувала норвежка Марте Олсбю Ройселанд. Однак, в останній стартовій групі вийшли на трасу одразу кілька сильних учасниць, і одна з них, шведка Ханна Еберг, зуміла-таки обійти конкуренток у боротьбі за подіум! Для олімпійської чемпіонки Пхенчхану це всього третій подіум в кар’єрі.

З сюрпризів гонки не можна обійти увагою провальний виступ на домашньому стадіоні дівчат з Німеччини. Німецька команда, що ослаблена відсутністю Лаури Дальмайєр і Ванесси Хінц, сьогодні не зуміла визначити жодну зі своїх представниць навіть в топ-30! Кращою в збірній господарів стала Каролін Хорхлер, яка фінішувала 34-ю.

Досить блідо в цій гонці виглядали лідери Кубку світу. Володарка жовтого біба Доротея Вірер в спринті посіла лише 24-е місце. Проте, її позиції в загальному заліку похитнулися незначно: основна конкурентка італійки Пауліна Фіалкова також провела гонку невдало, і відіграла всього три бали, фінішувавши 21-ю. Тепер між дуетом лідерів тоталу дистанція в 33 очка.

Серед українок найкращою залишається Олена Підгрушна, вона пропускає Оберхоф за станом здоров’я. На даний момент капітан жіночої команди займає 22-у позицію. У топ-30 також йдуть Юлія Джима і Анастасія Меркушина.

У Кубку націй, незважаючи на успішний виступ Віти Семеренко, загальнокомандний результат збірної України не покращився. Більш того, зберігши сьому позицію, від заповітного п’ятого місця наша команда відстає тепер на 88 балів.

У пятницю в Оберхофі в боротьбу вступають чоловіки, які також проведуть спринт.