Українські письменники сьогодні та завтра у Вроцлаві

Українські письменники сьогодні та завтра у Вроцлаві

Українські письменники сьогодні та завтра у Вроцлаві. Володимир Рафеєнко, Артем Полежака та Іван Семесюк, Місяць авторських читань. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

В рамах літературного фестивалю Місяць авторських читань сьогодні, 22 липня, а також завтра, 23-го, жителі Вроцлава мають унікальну можливість потрапити на зустріч з такими українськими письменниками, як Володимир Рафеєнко, Артем Полежака та Іван Семесюк.

Місяць авторських читань (МАЧ) — це найбільший центральноєвропейський літературний фестиваль, котрий був заснований у 2000 році у Брно, а з часом поширився і в інших містах (Острава, Вроцлав, Кошіце та Львів). Щороку в ньому беруть участь представники літератури країн-організаторів, а також літературу іншої країни, яка являється почесним гостем даного року. У 2019 це Туреччина.

Цього року Україну у Вроцлаві представляють Петро Яценко, Мирослав Лаюк, Катерина Калитко, Володимир Рафієнко а також Артем Полежака та Іван Семесюк. І залишилось дві останні зустрічі, сьогодні та завтра!

  • Сьогодні, 22 липня о 19:00 в Медіатеці ( Mediateka, Plac Teatralny 5) Володимир Рафеєнко  поговорить про «Пісні про смерть та любов», а модеруватиме зустріч вже відомий цінителям української літератури у Вроцлаві Марчін Гачковський.
    Володимир Рафеєнко — унікальний український письменник, котрий народився і виріс у Донецьку, та вивчав російську філологію і культурологію. Але після 2014 року самостійно вивчив українську мову, на котрій зараз пише.
    Проза Рафеєнка – це інтелектуальна література, насичена фантасмагоричними образами і сюжетами, явними і прихованими алюзіями на відомі тексти. Часом його називають «магічним постмодерністом» – зважаючи на інтертекстуальність та насиченість його прози.
  • Завтра, 23 липня о 19:00 Медіатека ( Mediateka, Plac Teatralny 5) Артем Полежака та Іван Семесюк: Воля або смерть!   Модератором зустрічі є Марчін Гачковський.
    Полежака – архітектор за освітою, колишній харківський квн-щик – увірвався літпроцес 2000-х як успішний поет-слемер. Його сатиричні вірші люблять найширші глядацькі кола, та й активна громадянська позиція забезпечила молодому автору справді народну популярність.
    Семесюк – український художник, письменник, поет, музикант, культурний діяч. За фахом — скульптор, за родом діяльності — культурний революціонер. Вважається одним із засновників Жлоб-Арту, що детально фіксував та досліджував соціальне явище як жлобства.

На всі зустрічі ВХІД ВІЛЬНИЙ

А для зацікавлених, хто не встигає на 19:00 в Медіатеку, ведеться онлайн трансляція на офіційному каналі Miejska Biblioteka Publeczna we Wroclawiu .
Та хіба трансляція зможе замінити можливість послухати вживу наших талановитих представників української літератури, а також змогу поспілкуватись та задати питання?

Офіційний сайт МАЧ: www.msa.wroclaw.pl
Сторінка Фейсбук (Вроцлав):  Miesiąc Spotkań Autorskich 
Сторінка Фейсбук (Львів):  Місяць авторських читань у Львові