Українські працівники – в Польщі. Як знайти доброго робітника?

Українські працівники – в Польщі. Як знайти доброго робітника?

У Польщі працює близько 800 тис. осіб з України. Їх високо цінують роботодавці з різних причин. Багато компаній регулярно шукають співробітників серед українців. Як польські фірми заохочують українців до праці? Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Переважна більшість з декількох сотень тисяч українців, зайнятих у Польщі, — це працівники сфери обслуговування, виробничих підприємств, складів, транспортних компаній, сільського господарства та ін. Компанії цінують їх перш за все за пунктуальність, бажання працювати і вивчати польську мову. Тож чимало польських підприємств шукають працівників саме з України.
До пошуків залучають кадрові агенції як у Польщі так і в Україні, розробляють мотиваційні системи, готують спеціальні рекламні кампанії, — зазвичай, так шукають кадри великі мережеві підприємства. Створюючи мультимедійну рекламну кампанію, вони фільмують реальних людей з України, які тривало працюють у тій чи іншій компанії. Кожен оповідає свою історію імміграції, працівники розповідають про специфіку роботи, систему мотивації, можливість кар’єрного росту, — все те, за чим, власне, сюди й приїжджають на роботу.
З наступного року для українців відкриється ринок праці Німеччини. Попри прогнози аналітиків щодо масової міграції українців з Польщі до Німеччини, її, швидше за все, не станеться. Хоча певний відтік працівників можливий.
Німецькі правила, насамперед, стосуються лізингу працівників і бажання залучити кваліфікованих фахівців, які відповідають певним вимогам. Звичайно, значна частина нинішніх співробітників залишиться в нашій країні, але, за даними дослідження, передбачається, що до Німеччини поїде близько 200-250 тисяч осіб. Тож перед польськими підприємцями та законодавцями постає неабияке завдання: розробити і впровадити такі умови, правила, норми для іноземних працівників, щоб трудові мігранти залишалися в Польщі.
Джерело: wiadomosci.wp.pl