Українські ТГ та бізнес у взаємодії з Польсько-Українською Господарчою Палатою

Українські ТГ та бізнес у взаємодії з Польсько-Українською Господарчою Палатою

Партнер Польсько-Української Господарчої Палати – Асоціація «Інвестиційно-привабливі громади України» розпочинає роботу в активній фазі з січня 2021 року.  Основна мета – адаптація приєднаних громад до Асоціації з метою: залучення інвестицій, покращення інвестиційної привабливості та впізнаваності; залучення грантових коштів; створення туристичних магнітів та покращення туристичної привабливості; запровадження інновацій, цифровізації та покращення надання адміністративних послу; розробка законодавства для покращення інвестиційного клімату; прозоре рейтингування громад-учасниць. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Координатора проєктів Польсько-Української Господарчої Палати та Polish Business Center в Україні Анни Стожко.

Обговорити завдання Асоціації зібралися в офісі ПУГП  у Києві 11 грудня за участі керівництва Палати та представників різних галузей українського бізнесу.

Промова до гостей члена ради ПУГП Геннадія Микитки

Підписання меморандуму про створення Асоціації інвестиційно-привабливих громад відбулося під час Форуму «Інвестиційно-привабливі громади»  рік тому, 13 грудня, в Тетіївській громаді, де 8 громад з 4 областей (Славутич, Тетіївська громада, Гребінківська громада, Бородянська громада, Узинська громада (Київська область), Вознесенська громада (Миколаївська область), Чортків (Тернопільська область)) домовилися про консолідацію зусиль задля економічного та інвестиційного розвитку територій, захисту інтересів членів Асоціації та сприяння більш ефективному здійсненню своїх повноважень.

Польсько-Українська Господарча Палата презентувала свої проєкти на форумі 13.12.2019 у Тетієві

У форматі «круглого столу» спілкувалися про створення привабливого інвестиційного клімату в громадах, можливості залучення інвестицій в енергоефективність бюджетної сфери, індустріальний парк та як правильно використовувати особливості громад для залучення інвестицій. Ділились досвідом, напрацьовували спільні позиції, прийшли до висновку, що малі міста – це не недолік, а перевага для залучення інвестицій.

Виступ Руслана Майструка як Голови Асоціації

Разом з Асоціацією “Інвестиційно-привабливі громади” Польсько-Українська Господарча Палата готова до нового активного розвитку ділових економічних відносин, залучаючи до співпраці українські ефективні територіальні громади, бізнесові кола та відповідних польських партнерів.