Український Президент знає як стримати трудову міграцію
http://nashapolsha.com.ua/wp-content/uploads/2018/09/Porochenko-u-VR.jpg

Український Президент знає як стримати трудову міграцію

Президент України Петро Порошенко порадив роботодавцям підвищувати зарплати працівникам, аби не відчувався дефіцит робочої сили. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Наша Польща.

Президент України Петро Порошенко порадив роботодавцям підвищувати зарплати працівникам, аби не відчувався дефіцит робочої сили. Про це він заявив, виступаючи у Верховній Раді зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України, повідомляє кореспондент Укрінформу. «На моїх регулярних разом із урядом, силовиками зустрічах з бізнес-асоціаціями роботодавці дедалі частіше вже скаржаться не на тиск, а на дефіцит робочої сили. Залізну завісу на кордоні, як у радянські часи, ніхто ставити не буде. Дорогі роботодавці, вихід один: збільшуйте зарплати, якщо хочете, щоб українці не їхали за кордон, а працювали у нас. По ринку заробітної плати ви маєте бути конкурентоздатними. Я вже говорив про те, що Україна стає частиною єдиного європейського ринку праці, і тут теж нікуди не дітися від конкуренції», – зазначив Порошенко.

Він також наголосив, що кроки з покращення інвестиційного клімату і створення робочих місць мають супроводжуватися продовженням політики легалізації зайнятості та зростання заробітних плат, що дасть можливість підвищувати пенсії. Сьогодні, 20 вересня, Президент України виступив у Верховній Раді зі щорічним посланням щодо внутрішнього і зовнішнього становища України.