Український бізнес просить допомогти із генераторами, аби люди не виїжджали за кордон
Історична частина Києва – Поділ, яка функціонує в умовах обмеженого електропостачання. Відключення електроенергії є результатом масованих ракетних ударів російської армії по українській енергетичній інфраструктурі. PAP/Vladyslav Musiienko

Український бізнес просить допомогти із генераторами, аби люди не виїжджали за кордон

Тому український бізнес звертається до тих, хто може і хоче допомогти у закупівлі та доставці генераторів для забезпечення функціонування підприємств, це мають бути цільові адресні програми. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Забезпечення генераторами українського бізнесу, особливо середнього та великого підприємництва, важливе не лише з точки зору виживання української економіки та української держави. Це також важливо в умовах нової хвилі біженців до країн ЄС.

Про це Польському радіо для України заявив керівник одного із підприємств харчової промисловості із Києва Сергій Сязін.

Через війну, каже він, підприємства втратили багато коштів зі своїх рахунків, тож сьогодні їм складно придбати потужні генератори для підтримки роботи підприємств. Крім того, вони дуже подорожчали і тепер коштують удвічі, а то й втричі більше. Зараз підприємства працюють на межі виживання — щоб утримати своїх працівників на робочих місцях, щоб ті не виїжджали на роботу за кордон.

«Звертаюся до тих, хто може і хоче допомогти українському бізнесу, який на своїх плечах несе тягар війни, намагається наповнювати бюджет і підтримувати своїх громадян. Тому що багато громадян тікають саме тому, що не мають тут роботи і бояться, що завтра їм просто не буде що їсти. Тому дуже важливо зберегти робочі місця та офіційну заробітну плату», — говорить Сергій Сязін.

Тому український бізнес звертається до тих, хто може і хоче допомогти у закупівлі та доставці генераторів для забезпечення функціонування підприємств, це мають бути цільові адресні програми. Підтримка компаній, які мають історію, звітність, прозорість та відкритість. Важливо, вважає Сергій Сязін, допомогти українській економіці пережити енергетичну кризу, зламати плани Путіна затопити Європу хвилею біженців з України, звідси і причина прицільних ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі.

В.Г.