Українці завоювали в Польщі 62 медалі на Європейських університетських іграх
Студенти з України https://www.facebook.com/sportcomitet.mon

Українці завоювали в Польщі 62 медалі на Європейських університетських іграх

Збірна України посіла 2 місце по загальній кількості медалей у Європейських Університетських Іграх, які відбувалися з 16 по 30 липня в місті Лодзь. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Як повідомляє Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України, у змаганнях брали участь понад 5 тисяч студентів із 40 країн Європи, які представляли понад 400 університетів. Збірну України представляли 230 студентів із 41 університету України.

Студенти змагалися у 20 видах спорту. Збірна України була представлена у 16 видах спорту: баскетбол 3х3, баскетбол, бадмінтон, пляжний гандбол, пляжний волейбол, шахи, футбол, футзал, гандбол, дзюдо, карате, кікбоксинг, тхеквондо (ВТФ), теніс настільний, волейбол та водне поло.

За весь період змагань українські спортсмени вибороли 19 золотих медалей, 25 срібних медалей та 18 бронзових медалей. В загальному підсумку збірна України посіла 2 місце по загальній кількості медалей і 3 місце по золотим медалям.

Лідером за кількістю здобутих медалей став Сумський державний університет: 2 золоті, 2 срібні та 4 бронзових. На другому місці – Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського з 1 золотою, 1 срібною та 3 бронзовими медалями. На третьому місці – Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського з 2 золотими і 2 срібними медалями.