Уповноважений з прав людини в Україні вийшов з Європейського інституту омбудсмана на знак протесту
Дмитро Лубінець — уповноважений ВРУ з прав людини wikipedia.org/DvoretskaO/CC BY-SA 4.0

Уповноважений з прав людини в Україні вийшов з Європейського інституту омбудсмана на знак протесту

У середу, 8 лютого, Лубінець заявив, що це була акція протесту проти незаконної депортації двох українських дітей з Австрії до росії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Уповноважений з прав людини в Україні Дмитро Лубінець заявив про вихід з Європейського інституту омбудсмана та публічно порвав свій членський квиток. У середу, 8 лютого, Лубінець заявив, що це була акція протесту проти незаконної депортації двох українських дітей з Австрії до Росії.

«Надіслав терміновий лист членам Європейського інституту омбудсмана про вихід із цього об’єднання. Цей крок став наслідком того, що двох українських дітей, які перебували на території Республіки Австрія через російську збройну агресію, “правозахисник Європейського інституту омбудсмана (ЄІО)” вивіз на територію РФ», — пояснив він.

ЗМІ повідомляють, що за перевезенням дітей до Росії стоїть генеральний секретар ЄІО, член правління ЄІО та заступник омбудсмана Тіролю, який мав діяти на прохання російського речника та без участі компетентних органів України. За словами Лубінця, австрійська влада почала офіційне розслідування його дій.

Дмитро Лубінець подякував представникам Латвії та Литви за спільний вихід з Інституту.

PAP/Д.Ю.