Уряд України не хоче відпускати на заробітки українців, котрі на час епідемії повернулися додому

Уряд України не хоче відпускати на заробітки українців, котрі на час епідемії повернулися додому

Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю “РБК-Україна”.

— Ми дуже уважно дивимося на наших сусідів. Треба сказати, що сьогодні закритий не тільки кордон України, але закриті і всі кордони наших сусідів. І навіть якби ми відкрили кордон, ніхто не зможе ні заїхати, ні виїхати, тому що все навколо закрите. Сьогодні закрита і Європа, і Сполучені Штати, а вони увійшли в це карантинне піке набагато раніше за нас. Наприклад, Італія була попереду нас на місяць.

Прем’єр зазначив, що уряд дуже хотів, аби українські трудові мігранти повернулися додому. За період карантину в Україну повернулися близько 2 мільйонів наших громадян, які знаходилися на заробітках і приїхали через втрату роботи. Він додав, що українці — надзвичайно кваліфікована, навчена в Європі робоча сила, яка має високу продуктивність, хорошу технологічну та професійну підготовку.

Це люди, які були б, напевно, дуже корисними для розвитку економіки всередині держави. Тож, очевидно, треба їх зберегти. І тому ми сьогодні, в першу чергу, говоримо про створення нових робочих місць, а, в другу чергу, паралельно, про те, що ми будемо кредитувати малий і середній бізнес під дуже вигідні умови. З мінімальною відсотковою ставкою на тривалий термін і з можливим відтермінуванням виплати тіла кредиту, щоб це був дійсно такий початковий кредит, — зазначив Денис Шмигаль.

Також він додав, що уряд хоче спробувати залишити людей в Україні, і докладе для цього максимум зусиль, адже в Україні також є чимало роботи.

Джерело: In Poland.