Уряд запровадив нові можливості поліпшення житлових умов працівників структур МВС

Уряд запровадив нові можливості поліпшення житлових умов працівників структур МВС

Кабінет Міністрів України, керуючись принципами посиленої уваги до забезпечення працівників сектору безпеки й оборони, затвердив Порядок забезпечення Державною установою поліцейських та осіб рядового та начальницького складу Служби цивільного захисту житлом на умовах фінансового лізингу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Урядовий портал.

Кабінет Міністрів України, керуючись принципами посиленої уваги до забезпечення працівників сектору безпеки й оборони, затвердив Порядок забезпечення Державною установою поліцейських та осіб рядового та начальницького складу Служби цивільного захисту житлом на умовах фінансового лізингу. Такий крок сприятиме не тільки вирішенню квартирного питання сімей службовців, а й надаватиме додаткові стимули для сумлінного виконання обов’язків.

Принцип надання житла у фінансовий лізинг обговорили восени минулого року – під час засідання Уряду. Тоді представники МВС відзначали, що квартирне питання є доволі гострим для службовців. І потрібні рішення, які б додатково мотивували людей, які щодня ризикують життям і зберігають спокій в Україні. Саме тому в Уряді напрацювали програму фінансового лізингу, строк якого становитиме від 2 до 20 років. Процент компенсації лізингових платежів – 30-40%, при цьому винагорода лізингодавцю сплачується державою повністю.

Коментуючи ухвалене тоді рішення, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зазначав: «Це правильна ініціатива, вона насправді мотивуюча». Тепер урядовці схвалили механізм виконання запланованого. За словами Глави Уряду, цей механізм і суттєва участь держави у його передусім фінансовому впровадженні – це пряме відображення ключової стратегії роботи Кабінету Міністрів, яка базується на зростанні економіки і інвестуванні ресурсів в добробут громадян.