УСПП та Польсько-українська господарча палата організують Міжнародну бізнес-конференцію за участі урядів двох держав

УСПП та Польсько-українська господарча палата організують Міжнародну бізнес-конференцію за участі урядів двох держав

Сторони підпишуть Угоду про співпрацю та  разом працюватимуть над зростанням обсягів товарообігу між країнами, інвестиційних проєктів,  промислової кооперації. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на УСПП.

До 30-річчя незалежності України партнери організують міжнародну бізнес-конференцію, до участі в якій запросять глав обох держав, представників урядів, великих інвестиційних, промислових компаній, малий і середній бізнес.

Про це стало відомо за результатами зустрічі президента УСПП Анатолія Кінаха із президентом Палати Яцеком Пєхотою та першим Віце-президентом Палати Олегом Дубішем.

Як було відзначено в ході розмови, Польща посідає 2-е місце за обсягами двосторонньої торгівлі товарами серед торгівельних партнерів України: минулоріч товарообіг склав 8 млрд. дол. США. З початку 2021 року зафіксовано ріст торгівлі товарами на 8%. 

Поза тим, економічне партнерство між Польщею та Україною – це все ще невикористаний в повній мірі потенціал розвитку обох країн.

Українську сторону цікавить унікальний досвід Польщі щодо інтеграції в ЄС, адаптації до стандартів і технічних регламентів союзу, проведенні структурних реформ в економіці, що дало прискорений ріст ВВП, зростання платоспроможності внутрішнього ринку тощо.

«Ми хочемо підсилити співпрацю із польськими партнерами в напрямі модернізації нашої промисловості, подальшого  індустріально-інноваційного розвитку  економік України і Польщі. Йдеться про зміцнення виробничої кооперації, пошук опитимальних програм імпортозаміщення і локалізації виробництва, що вкрай важливо для української економіки», – наголосив Анатолій Кінах.

Пан Яцек Пєхота погоджується із позицією УСПП щодо потреби підсилення конкурентоспроможності українських виробників, адаптації продукції до стандартів і технічних регламентів ЄС, що дасть більше можливостей для експорту.

Сторони домовились зміцнювати взаємодію, реалізовувати окреслені пріоритети в рамках підписаної Угоди про співпрацю.

Польсько-українська господарча палата (ПУГП) є однією з найстарших двосторонніх палат в Польщі, яка від 1992 року працює задля покращення розвитку економічних і суспільних польсько-українських стосунків. Наразі нараховує 231 членську фірму, за час своєї діяльності реалізувала вже 642 проєкти. Польсько-українська господарча палата підтримує діяльність підприємців за допомогою Polish Business Center у Києві та Ukrainian Business Center у Варшаві.