В інфраструктурі бачу великі перспективи, – Прем’єр-міністр

В інфраструктурі бачу великі перспективи, – Прем’єр-міністр

Українська інфраструктура має великі перспективи розвитку, і напрацьований досвід реалізації інфраструктурних проектів дозволяє швидко і ефективно примножувати наявний потенціал. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Урядовий Портал.

Українська інфраструктура має великі перспективи розвитку, і напрацьований досвід реалізації інфраструктурних проектів дозволяє швидко і ефективно примножувати наявний потенціал. Про це в ефірі телеканалу «Прямий» сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Однією з тем ефіру став звіт Уряду за 2018 рік і, зокрема, підсумок роботи транспортної галузі. 

«Я бачу великі перспективи. І ми можемо бути більш швидкими (в реалізації проектів). Розуміння пріоритетів дає можливість вирішувати низку завдань», – сказав Володимир Гройсман.

Учасником ефіру також став Міністр інфраструктури України Володимир Омелян. Він повідомив, що в 2014 році в Україні було відремонтовано менше 100 км доріг, а в 2018 – вже 3800 км. При цьому вартість будівництва вдвічі менша за ту, за якою будували 15 років тому. 

У свою чергу Глава Уряду нагадав, що цього року на дорожні проекти виділено рекордні 55 млрд грн, з яких понад 15 млрд буде передано на місцеві дороги. 

«При цьому ми не бігаємо із сторони в сторону з дорожніми проектами. У нас є чіткій план, яку дорогу робимо зараз, яку наступного року. За 5 років ми з’єднаємо якісними дорогами всі обласні центри, – сказав Володимир Гройсман. – Ми розвиваємо транспорт наземний, повітряний. Є плани на річковий транспорт».