В Одесі проходить XV Український муніципальний форум

В Одесі проходить XV Український муніципальний форум

В Одесі проходить XV Український муніципальний форум. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на сторінку у фейсбуці Платформи PL-UA “Міська економіка та територіальний розвиток”.

Учасниками заходу є міські голови та керівники органів місцевого самоврядування, представники центральних органів державної влади, парламентарі: Володимир Гройсман, Віталій Кличко, Олександр Свистунов, Олександр Слобожан, Катерина Проценко та ін. Серед закордонних гостей представники партнерських асоціацій місцевого самоврядування, керівники КМРВЄ, міжнародні експерти.
Український муніципальний форум щороку стає майданчиком для дискусій та вироблення спільної позиції органів державної влади і Асоціації міст України щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, подальшої децентралізації влади, відкритого врядування, підтримки економічного розвитку громад, реформування ЖКГ та ін.
19 червня – День Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи: проводиться в рамках проекту Ради Європи «Посилення демократії та довіри на місцевому рівні в Україні». Під час другого дня Форуму гості та учасники отримали матеріали про Міжнародний будівельний конкурс «European Award», який цього року з честю отримав патронат Асоціації міст України та Асоціації малих міст України. На заході присутні учасники цьогорічної едиції конкурсу, мери міст: Руслан Майструк – міський голова Тетіїва (Київська область), Ігор Забажан – міський голова Новомиргорода (Кіровоградська область), Олександр Левченко – міський голова Обухова (Київська область) та ін. Завдяки партнерським відносинам з представниками державних органів влади ідея конкурсу все більше поширюються в Україні.