В «Шегинях» двоє українців посеред білого дня перелізли через паркан кордону (відео)

В «Шегинях» двоє українців посеред білого дня перелізли через паркан кордону (відео)

Інтернетом масово поширюється відео, на якому видно, як у пункті пропуску «Шегині» двоє пішоходів просто перелазять паркан, який розділяє вхідний та вихідний напрямки. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Саме цей момент правопорушення випадково зняли журналісти «Твого міста», що вели стрім з брифінгу, який відбувався у понеділок, 15 червня. На відео добре видно, як заступник начальника Західного регіонального управління Держприкордонслужби Олексій Гавель розповідає про черги на пішому переході у пункті пропуску, а тим часом просто за його спиною люди нестандартним методом вирішують боротися з чергами: вони просто перелазять через паркан.

Сьогодні, 17 червня, Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон вирішило прокоментувати цю ситуацію. Як виявилось, двоє правопорушників — 40-річна жінка та 39-річний чоловік, обидвоє мешканці Черкаської області.

Після проходження усіх видів контролю з українського боку вони прослідували на вихід з України у напрямку польського пункту пропуску «Медика». Проте за якийсь час вони перелізли через паркан та попрямували на паспортний контроль на вхід до України.

Як пояснили правопорушники, оцінивши розмір черги осіб, які очікували пропуску до Польщі, вони вирішили повернутися назад на Батьківщину.

“Факт правопорушення було виявлено прикордонним нарядом, а даних осіб притягнено до відповідальності за скоєння адміністративного правопорушення, яка передбачена ст. 202 КУпАП. У підсумку кожен з них сплатив штраф у розмірі 170 гривень”, — зазначає Держприкордонслужба.