Відбувся круглий стіл на тему «Влада і суспільство: інформування проти маніпулювання» (фото)

Відбувся круглий стіл на тему «Влада і суспільство: інформування проти маніпулювання» (фото)

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики спільно з Кафедрою суспільного розвитку і суспільно-владних відносин Національної академії державного управління при Президентові України провели круглий стіл на тему «Влада і суспільство: інформування проти маніпулювання». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на сторінку у Фейсбуці керівника прес-служби Верховної Ради України Ірини Кармелюк.

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики спільно з Кафедрою суспільного розвитку і суспільно-владних відносин Національної академії державного управління при Президентові України провели круглий стіл на тему «Влада і суспільство: інформування проти маніпулювання».

Основну увагу приділено комунікації влади та суспільства, законодавчому врегулюванню відповідальності за викривлення інформації в медіа-просторі, саморегуляції держави в інформаційному просторі, а також питанням, пов’язаним з маніпулюванням свідомістю в умовах гібридної війни.

Цікавими були тези Ольги Червакової щодо присудження антипремії за перешкоджання журналістам у їхній роботі, Миколи Томенка – про необхідність змін у підході до формування новин на телеекранах (забагато жахів) та враховувати період підготовки до парламентських виборів (аби мирно пережити цей процес – без коліївщини) для зміни риторики.

Лунали заклики до виваженості у подачі новинних матеріалів, акцентуванні на культурологічних та просвітницьких аспектах.

Логіка підказує, що ще багато роботи профільним міністерствам і Комітету з питань культури і духовності для вдосконалення інформаційного простору.

Фото А.Степаненка