Відбувся V Фестиваль поляків Києва і Київської області “Всіма барвами прикрашу Україну нашу”

Відбувся V Фестиваль поляків Києва і Київської області “Всіма барвами прикрашу Україну нашу”

На Співочому полі в Національному музеї народної архітектури та побуту України («Пирогово») відбувся V Фестиваль поляків Києва і Київської області “Всіма барвами прикрашу Україну нашу” (V Festiwal Polaków w Muzeum Narodowej Architektury i Bytu Ukrainy w Pirogowie). Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на сторінку у фейсбуці Спілки поляків BezGranic.

2 червня 2019 року на Співочому полі в Національному музеї народної архітектури та побуту України («Пирогово») відбувся V Фестиваль поляків Києва і Київської області “Всіма барвами прикрашу Україну нашу” (V Festiwal Polaków w Muzeum Narodowej Architektury i Bytu Ukrainy w Pirogowie).
Незмінним ініціатором проведення та організатором фестивалю виступила Хелена Седик зі Спілки поляків BezGranic (м.Боярка) разом з Національний музей народної архітектури та побуту України.

Голова Спілка поляків BezGranic пані Хелена Седик разом з незмінною ведучою фестивалю Маргаритою Прус теплими словами привітали учасників і гостей.

На запрошення пані Хелени Седик вкотре відгукнулись та приїхали матері загиблих в АТО на Донбасі воїнів-поляків героїчних-захисників Донецького аеропорту:

–  пані Леоніда Островська (мати Івана Марченка, позивний «Мім»);

–  пані Ніна Брановицька (мати Героя України Посмертно – Ігоря Брановицького, позивний «Натрій»);

– пані Людмила Гаврилюк (мати Андрія Гаврилюка, позивний «Бур»).

На Співоче поле музею з чудовими концертними і театральними номерами приїхали запальні й талановиті поляки не тільки з м. Києва та Київщини, а й білоруські гості, представник литовців з Херсонщини.
Кожен співак, актор, танцюрист-любитель, не кажучи вже про офіційно визнаних народних артистів, – вартий окремої розповіді.

В фестивалі брали участь:

– Професор, народний артист України, Заслужений діяч культури Республіки Польща — Олег Дзюба;

Польське культурно-освітнє товариство «Родина» (м. Бровари) (президент — Олена Новак) презентувала гурт “Все окей”, який виступив з польським народними піснями. Керівник — Zoryana Dimitrova;

– Оперний співак, тенор, заслужений артист України, лауреат міжнародних конкурсів — Микола Сікора;

– Від Польського культурно-освітнього товариства «Родина» виступив польський театрик “Відчинені двері” з етюдом на поезію В. Шимборської “Розмова з камінням”. Керівник — Євген П’янков (Eugene Pyankov);

– Лауреат міжнародного конкурсу ім. Квітки Цісик, волонтер, поет — Юрій Кобзаренко;

– Поплавська Анастасія з віршем Я. Бжехви “Квочка”;

– Лауреатка міжнародних та всеукраїнських конкурсів, учасниця “Україна має талант” Софія Шкідченко (за “підтримки” Julia Shkidchenko);

– Спілка поляків Білоцерківщини (Stowarzyszenie Polakow Bialocerkiewszczyzny, президент — Петро Полянський, віце-презедент — Oleg Sawicki) виконували народні пісні;

– За сприяння Благодійний фонд “Чесна справа” (президент — Едуард Анохін, віце-президент — Ольга Анохіна) до фестивалю долучилися вихованці НПУ ім. Драгоманова, лауреатки Всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Керівник — Валентина Петренко;

– Білоруський розмовно-мовний клуб “БЕРЕМКА” виконували білоруські народні пісні.

Спілка поляків BezGranic разом з представником Національний музей народної архітектури та побуту України – Елена Зеленко, висловлюючи щиру подяку учасникам фестивалю, вручила грамоти та керамічні сувеніри, виконані вручну майстринею Любов’ю Коваленко, спільно з архітектором Владимир Собцов (Vladimir Sobtsov).

Польсько культурно-освітнє товариство «Родина» отримало фестивальну естафету від “Bez granic”.

Серед почесних гостей фестивалю були присутні:

– Голова Союзу поляків України Антоній Стефанович;

– Президент Спілки підприємців поляків України Володимир Щепаняк;

– Віце-президент Спілки підприємців поляків України Сергій Палажченко;

– Головний редактор Dziennik Kijowski Stanislaw Panteluk з колегою Анжеліка Плаксіна.

Окрема подяка: Aned Photography за професійну фотозйомку меценату та президенту Спілки підприємців поляків України — Володимиру Щепаняку Кирилюку Олегу, та голові ГО “Відродження “КИЄВОПОДІЛ” Владимир Собцов (Vladimir Sobtsov) – в підтримці, підготовці та проведенні заходу.