Володимир Зеленський у британському парламенті: передайте літаки Україні
Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак (праворуч) вітає президента України Володимира Зеленського (ліворуч) на Даунінг-стріт, 10 у Лондоні EPA/NEIL HALL / POOL

Володимир Зеленський у британському парламенті: передайте літаки Україні

Володимир Зеленський, який перебуває в Лондоні, заявив британському парламенту, що українські пілоти добре підготовлені, але їм потрібна сучасна техніка. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Президент України заявив, що зробить усе, щоб переконати світ надати Україні літаки, необхідні для боротьби з російським агресором.

Володимир Зеленський, який перебуває в Лондоні, заявив британському парламенту, що українські пілоти добре підготовлені, але їм потрібна сучасна техніка.

«Ми зробимо все можливе і неможливе, щоб переконати світ надати нам сучасні літаки, щоб розширити можливості та захистити пілотів, які захистять нас пізніше. Я пишаюся нашими повітряними силами і звертаюся до вас і до всього світу простими, але важливими словами — передайте літаки Україні», — сказав Зеленський.

Це друга закордонна поїздка українського президента після повномасштабного російського вторгнення. Увечері Володимир Зеленський має відвідати Париж.

IAR/Д.Ю.