«Вони платять штрафи»: у Зеленського прокоментували ситуацію з роботою «Епіцентру»

«Вони платять штрафи»: у Зеленського прокоментували ситуацію з роботою «Епіцентру»

Всі торгові мережі і компанії повинні виконувати постанови Кабінету міністрів про обмежувальні заходи в умовах карантину, а за порушення складаються адміністративні протоколи і сплачуються штрафи. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на UANEWS.

«Епіцентр» працював відповідно до постанови Кабінету міністрів. Вони порушували в багатьох випадках і продавали не тільки ті товари, які є в постанові Кабміну. За це на них практично щодня складалися і складаються адміністративні протоколи за порушення, і вони платять штрафи», – розповів заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко в ефірі програми «Свобода слова».

Тимошенко наголосив, що якщо вже буде «перебільшення цих порушень», то Міністерство внутрішніх справ буде з цим розбиратися «якимось іншим чином, а не тільки штрафами».

«Нам теж це не подобається. Якщо є постанова Кабміну, дозволено торгувати тільки цим товаром, то тільки ним і потрібно торгувати», – підкреслив він.

Нагадаємо, 23 квітня найбільший та найпотужніший у світі транспортний літак Ан-225 «Мрія» доставив до України рекордний медичний вантаж з Китаю: 12 мільйонів масок, 260 тисяч очок і 100 тисяч костюмів для медиків.

Народні депутати із фракції «Голос» звернулись до Національного антикорупційного бюро (НАБУ) з вимогою з’ясувати, чому маски, які прибули в Україну як гуманітарний вантаж, продаються у мережі магазинів «Епіцентр».

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова заявила, що вивчить ситуацію навколо продажу нібито «гуманітарних» медичних масок у мережі магазинів «Епіцентр», яка належить народному депутату Олександру Герезі.