Ворскла – бронзовий призер УПЛ, а Шахтар не може обіграти Динамо. 5 головних підсумків 32 туру УПЛ
https://imagecdn1.luxnet.ua/football24/resources/photos/news/660x364_DIR/201805/463945.jpg?201805135128

Ворскла – бронзовий призер УПЛ, а Шахтар не може обіграти Динамо. 5 головних підсумків 32 туру УПЛ

Головною інтригою заключного туру УПЛ стало “бронзове питання”. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на football24.ua.

Ворскла забов’язана була набирати очки із Зорею, адже в разі поразки команда програла б луганчанам третє місце – і це після семиочкового гандикапу! Подібне для Полтави було просто неприпустимим.

Ворскла зіграла саме так, як потрібно грати у подібних матчах. Не зраджуючи своєму дещо неоковирному стилю, полтавчани розбили гру на окремі епізоди й розірвали Зорю на контратаках. При цьому їм вдалося уважно зіграти позаду, не давши підопічним Вернидуба завдати більше одного удару в ствір за 90+3 хвилини! Фінальний рахунок – 2:0 – максимально точно охарактеризував ігрову перевагу ворсклян.

Ворскла виграла бронзові медалі вдруге в історії – останній раз це траплялося у 1997 році. Крім того, Ворскла вдруге в історії вийшла у груповий етап Ліги Європи. Груповий, Карл! Більше не буде ніяких “3, 2, 1, Вілліам” – тепер Ворскла буде чергувати матчі проти донецького Олімпіка з матчами проти марсельського. Ну або київського Арсенала з матчами проти лондонського.

Шахтар так і не виграв у Динамо

Учасник 1/8 Ліги чемпіонів не може переграти Динамо у чемпіонаті протягом п’яти матчів поспіль. Чотири з них команда програла, і лише одного разу зіграла внічию, при цьому не набравши жодного очка вдома. Тепер Динамо може повноправно тролити Шахтар фразою Луческу про несправжнього чемпіона – і президент клубу почав робити це у першому ж інтерв’ю після дербі.

Конкретно по останній грі, звісно ж, виникають питання, адже участі не брали ні Тайсон, ні Фред. Однак, в цілому Шахтар зіграв досить бойовим складом, тому навряд чи “гірники” мають право на якесь виправдання. Динамо переграло Шахтар у бажанні ще до самої гри, що помітно було по інтерв’ю Тараса Степаненка, який зізнався, що взагалі не хотів виходити на цей матч. І це в момент, коли Динамо розкатує тебе цілий рік, а місяць тому відвозило вас на вашому ж полі? Тоді це сумно та нечесно по відношенню до всіх вболівальників.

Олег Гусєв завершив кар’єру в Динамо

15-річна епоха Олега Гусєва у Києві добігла свого кінця у фінальній грі з Шахтарем. За словами самого Олега, до цього моменту він психологічно готував себе ще з зими, однак про фізичну підготовку Гусєв явно не забував – його вихід на заміну в другому таймі реально підсилив гру киян і ледь не призвів до третього взяття воріт!

Вболівальники красиво провели легенду, підготувавши модульні та піро- шоу, банери, заряди та звичайні овації. Виглядало це все дуже красиво та драматично, однак зупинити плин часу не могло. Фінальний свисток зафіксував не тільки перемогу Динамо, а й кінець кар’єри Гусєва у цьому клубі. Що ж, як сказав сам Олег, “життя продовжується!”. Тепер чекаємо його на тренерському містку.

Чорноморець врятувався від прямого вильоту

Чорноморець перед останнім туром уже не залежав лише від себе – питання його порятунку в УПЛ визначалося не тільки власним позитивним результатом у грі проти Зірки, а й необхідністю обов’язкової втрати очок Сталлю у Львові. І Чорноморцю таки вдалося вижити!

Зірка ще ніколи не перемагала в Одесі, а після того, як дізналася рахунок матчу у Львові, втратила будь-яку мотивацію до виправлення цієї ситуації. Чорноморець же правильно налаштувався і провів дуже переконливий матч, абсолютно справедливо награвши на переможний м’яч у другому таймі.

Виграш 1:0 та поразка Сталі у паралельній зустрічі підняли одеситів на передостанню сходинку, однак радіти поки зарано. Задля омріяного збереження місця в УПЛ Чорноморцю слід переграти ФК Полтаву, яка з останніх десяти матчів виграла шість. Крім того, фінансові проблеми клубу можуть нівелювати спортивні успіхи – до матчу проти Зірки, наприклад, команда тренувалася з вимкненою на базі водою.

Карпати – найбільш стильна команда УПЛ після Шахтаря

В Україні всі давно звикли, що є Шахтар зі своїми бразильськими мереживами, а є всі інші. Однак, у 2018 році до списку найбільш цікавих українських команд потрапили – барабанний дріб – львівські Карпати! І тут реально без жартів – Карпати дуже круті.

Матч проти Сталі через дискваліфікації пропускали стрижневі футболісти Карпат – Карраскаль, Ербес та Лобай. “Сталеварам” це мало придати впевненості, однак виявилося, що “леви” мають прекрасну комплектацію складу й здатні замінити власних лідерів без особливої просадки по результатам і яскравості. Більше того: Карпати продовжили грати у красивий комбінаційний футбол на іспанський манер та розгромили Сталь!