Вперше за свою історію RIPE NCC проводить конференцію (meeting) в Києві

Вперше за свою історію RIPE NCC проводить конференцію (meeting) в Києві

Вперше за свою історію RIPE NCC проводить конференцію (meeting) в Києві. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Голови Ради Громадської організації “Українська група інформаційної безпеки”, директора компанії з кібербезпеки Berezha Security Костянтина Корсуна.

Питання «а хто знає що таке RIPE NCC?» я ставив ще на конференції BSides Kyiv пару років тому.
На превеликий подив, руки підняло всього кілька людей. І це на кібер-конференції, куди приходять люди, близькі до кібербезпеки, до Інтернет-технологій та і до всього ІТ.
Хоча, відверто кажучи, RIPE NCC має до кібербезпеки не зовсім прямий стосунок. Але має.
Для тих, кому ліньки читати на вікі про цю організацію, розкажу у двох словах.

По факту, RIPE NCC це такий собі регіональний регулятор Інтернету для Європи, Близького Сходу і частини Центральної Азії. Організація підтримує технічну і адміністративну координацію інфраструктури Інтернет, контролює та розподіляє IPv4 та IPv6-адреси у цих регіонах. Членами RIPE NCC є більше 10 тисяч організацій з 76 країн.

Публічними сервісами RIPE NCC я користувався ще у 2000 році, коли тільки починав свою кар’єру в кібербезпеці. На Pentium II з 14-дюймовим ЕЛТ-монітором.
Тоді я навіть уявити собі не міг, що колись виступатиму на офіційному заході RIPE NCC.
Але мрії збуваються.

Вже за тиждень, 24 вересня 2019 зі сцени RIPE NCC Days Kyiv буду розказувати як нелегко в Україні жити Інтернет-сервіс-провайдерам (ISP). Про співпрацю з владою та протидію владі. Про спроби наступу на свободу Інтернет в Україні та різні «блокування». Про непростий баланс між законослухняністю та ліквідністю бізнесу та чому свобода важливіша за прибуток. І що про усе це думає Бенджамін Франклін.
Телеком-бізнес перетинається з кібербезпекою всього у кількох точках, але тематикою свободи Інтернет я цікавлюся серйозно та активно борюся за наші мережеві свободи.
Тому думаю, що багатьом телекомщикам буде цікаво почути як зі сторони (точніше «трохи збоку») виглядають стосунки ISP vs Government.

Реєстрація на захід безкоштовна, що останнім часом нетипово для подібного класу подій. І нібито ще відкрита.

Приходьте: https://tinyurl.com/y35fg2za