Виставка у Львові «Кароль Войтила. Народження»

Виставка у Львові «Кароль Войтила. Народження»

З нагоди сотої річниці від дня народження Кароля Войтили/Івана Павла ІІ у Львові було відкрито виставку «Кароль Войтила. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Gov.ua.

Народження» організовану Центром Думки Івана Павла ІІ за участі Генерального консульства РП у Львові та Польського Інституту в Києві. Виставку відкрили Генконсул Еліза Дзвонкєвіч, Архієпископ-митрополит Львівський Мечислав Мокшицький, голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький та міський голова Львова Андрій Садовий.

З нагоди сотої річниці від дня народження Кароля Войтили/Івана Павла ІІ, який народився 18 травня 1920 року, підготовлена виставка присвячена життю папи.

Виставка відсилає нас в подорож по переломних моментах життя Івана Павла ІІ. Глядач є свідком народження маленького Льолька; знайомиться з дорослим Каролем підчас навчання у ВУЗі, окупації та фізичної роботи у фабриці Сольве; з близька стежить за його священицьким покликанням, єпископством та святкуванням тисячоліття хрещення Польщі; відправляється на сплав на каяках з єпископом Войтилою та молоддю.

Переходячи до чергових секцій виставки глядач вітає нового папу на балконі базиліки святого Петра, спостерігає за його діяльністю в часи понтифікату, перебуває з ним підчас хвороби та в останні хвилини життя. Згадується також його апостольська подорож на Україну в 2001 р.

Виставка призначена для широкого загалу – тих з нас, які пам’ятають Івана Павла ІІ, а також народжених вже після його смерті. Експозиція представляє найбільш важливі моменти з життя Кароля Войтили, його «народження» розуміється не тільки як появу на світ, але також як підготовку до виконування нових життєвих та соціальних ролей: студента, робітника, священника, науковця та папи.

Понтифікат Івана Павла ІІ представлений як з особистої перспективи, так і в контексті його впливу на сьогодення не тільки Костелу, але також Польщі та всього світу.

Метою виставки є нагадати про людину, яка вплинула на хід історії, показати середовище з якого вийшов Іван Павло ІІ, показати багацтво його життя, особистості та думки.

Автор та організатор:

Центр Думки Івана Павла ІІ 

Співорганізатори:

Генеральне консульство РП у Львові

Польський Інститут у Києві

Партнери:

Львівська Архідієцезія РКЦ

Інститут міжкультурного діалогу ім. Івана Павла ІІ у Кракові

Фото: Віталій Грабар