ЄВРО-2020. ЗБІРНА УКРАЇНИ ЕФЕКТНО РОЗГРОМИЛА СЕРБІЮ ТА ПРОДОВЖУЄ ЛІДИРУВАТИ У ВІДБІРНІЙ ГРУПІ!

ЄВРО-2020. ЗБІРНА УКРАЇНИ ЕФЕКТНО РОЗГРОМИЛА СЕРБІЮ ТА ПРОДОВЖУЄ ЛІДИРУВАТИ У ВІДБІРНІЙ ГРУПІ!

Підсумком матчу у Львові стала, мабуть, одна з найвизначніших перемог в історії збірної України. Синьо-жовті продемонстрували відмінно налагоджену командну гру та здобули важливий результат, упевнено обігравши сильного суперника, який до цього не програвав вісім поєдинків. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ffu.ua.

Із перших хвилин команди почали боротьбу за ініціативу, що виразилося в тому, що обидві збірні вдалися до високого пресингу. Але дебют все-таки залишився за українцями. Господарі створювали гостроту попереду завдяки чітким комбінаційним діям, які завершилися ударами Зінченка (двічі) та Яремчука, але всі вони були заблоковані. Серби відповіли небезпечною спробою Прийовича, який не влучив у ворота.

Ближче до середини тайму гості налагодили контроль м’яча, але чіткі дії синьо-жовтих у захисті не дозволяли потенційно небезпечним ситуаціям біля воріт Пятова перетворитися на дійсно фатальні. Але й господарі, демонструючи чітку структуру гри в атаці, будували свої наступальні комбінації та регулярно наближалися до володінь Дмитровича — і врешті-решт досягли свого. Маліновський віддав на Караваєва, захисник пройшов із м’ячем уперед та прострілив у центр штрафного, де набігав Циганков. Удар Віктора низом був невідпорним. 1:0. Не пройшло й двох хвилин, як Яремчук відібрав м’яч у центрі поля в Коларова та виконав відмінну передачу на хід Циганкову, який з-за меж штрафного влучив у дальній верхній кут. 2:0. Чудові дії динамівця, який відмінно замінив у стартовому складі збірної Марлоса, що не встиг набрати необхідні кондиції.

Окрилені успіхом підопічні Андрія Шевченка продовжували атакувати та до кінця першого тайму створили ще низку моментів, але більше їм не пощастило.

Початок другого тайму додав господарям ще більше оптимізму. Знову відмінно спрацювала середня лінія синьо-жовтих: Маліновський пройшов із м’ячем та віддав на Коноплянку, а Євген завдав свого фірмового удару з-за меж штрафного низом у дальній кут, зробивши рахунок 3:0. Але й цього українським збірникам здалося замало. Гра їм давалася, суперник виглядав розгубленим, тож вони продовжували плести свої комбінації. І, як наслідок, Яремчук оформив свій перший гол за національну команду, влучно пробивши в дотик після флангового прострілу Караваєва. А потім свій другий м’яч забив ще й Коноплянка, якого відправив у відрив пасом зі своєї половини поля Маліновський. Після того, як рахунок став 5:0, стадіон влаштував довгі, абсолютно заслужені овації головному тренеру збірної України Андрію Шевченку.

Євро-2020. Кваліфікаційний турнір. Група B

Україна — Сербія — 5:0 (2:0)

Голи: Циганков (26, 28), Коноплянка (46, 75), Яремчук (59).

Україна: Пятов (к), Миколенко, Матвієнко, Кривцов, Караваєв, Степаненко (Шепелєв, 72), Зінченко, Маліновський, Коноплянка (Коваленко, 76), Циганков, Яремчук (А. Кравець, 67).

Запасні: Паньків, Лунін, Бутко, Соболь, Бурда, Безус, Бєсєдін, Пластун, Швед.

Тренер: Андрій Шевченко.

Сербія: Дмитрович, Миленкович, Спаїч, Коларов (к), Гачинович, Льяїч (Фейса, 60), Тадич, Максимович, Костич, Йович (Лазович, 72), Прийович (А. Мітрович, 53).

Запасні: Райкович, Василєвич, Рукавина, Мілетич, Живкович, С. Мітрович, Катаї, Радоньїч, Лукич.

Тренер: Младен Крстаїч.

Арбітр: Антоніо Матео Лаос (Іспанія).

Попереджені: Миленкович (22), Спаїч (32).

7 червня. Львів. Стадіон «Арена Львів».

Литва — Люксембург — 1:1 (0:1)

Голи: Новіковас (74) — Родрігес (21).

Турнірна таблиця

І

В

Н

П

М

О

 1.

Україна

3

2

1

0

7—1

7

 2.

Люксембург

3

1

1

1

4—4

4

 3.

Португалія

2

0

2

0

1—1

2

 4.

Литва

2

0

1

1

2—3

1

 5.

Сербія

2

0

1

1

1—6