За кордоном голосує тільки кожен 50-тий українець

За кордоном голосує тільки кожен 50-тий українець

На жаль, відсоток українців, які працюють за кордоном, що проголосує на виборах, буде незначний. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Президента всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василя Воскобойника.

Громадянину, для того, аби взяти участь у виборах, інколи треба їхати через півкраїни, з початку реєструватись заздалегідь у посольстві або консульстві України, а вже у день голосування їхати вдруге і робити власний вибір. На минулих президентських виборах за кордоном проголосувало тільки 60 тис українців.

При цьому, кількіть трудових мігрантів з України налічує мільйони осіб. За різними оцінками, від 3,2 до 5 млн людей одночасно працюють за кордоном. Потрібно розуміти, що в умовах, коли така велика кількість громадян фактично не бере участі у виборчому процесі, це значно впливає на результати виборів.

Тому Україні потрібно докласти зусиль для налагодження процесу голосування наших громадян за кордоном.

Не зважаючи на велику кількість кандидатів в президенти на цьогорічних виборах, в їхніх передвиборних програмах відсутня згадка про трудових мігрантів, що демонструє відсутність інтересу до великої частки електорату з боку вітчизняних політиків.