За проблемами Польщі та України стоять спецслужби РФ

За проблемами Польщі та України стоять спецслужби РФ

Таку думку висловив представник України в підгрупі з питань безпеки в Тристоронній контактній групі Євген Марчук. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Представник України в підгрупі з питань безпеки в Тристоронній контактній групі Євген Марчук переконаний, що за проблемами із сусідніми країнами, Угорщиною і Польщею, стоять російські спецслужби. Про це він сказав на міжнародній конференції в Києві «Уроки гібридного десятиліття: що потрібно знати для успішного руху вперед», – повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Я ані на секунду не сумніваюся, що всі проблеми з Угорщиною виникли тому, що, просто, попрацювали спецслужби РФ», – сказав Марчук. «Я точно знаю, що всі наші проблеми з Польщею – це також відповідні зусилля Росії», – додав він.

Марчук упевнений, що розвідувальні спецслужби РФ займаються вже не лише тим, що добувають інформацію, а й операціями, які за своїм ефектом подібні до військових.

Він також вважає, що блокуванням роботи українських портів в Азовському морі і наполяганням на будівництві «Північного потоку-2», Росія прагне підірвати економічну ситуацію в Україні.

Євген Марчук був першим головою Служби безпеки України (1991-1994) і прем’єр-міністром України в 1995-1996 роках.

www.pravda.com.ua/Н.Б.