За Януковича мені блокували бізнес, а за Порошенка не давали нормально служити в ЗСУ, –син Гриценка
Фото ZiK

За Януковича мені блокували бізнес, а за Порошенка не давали нормально служити в ЗСУ, –син Гриценка

Прізвище Гриценко за минулої влади завжди було токсичним. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

Прізвище Гриценко за минулої влади завжди було токсичним. Адже, у якій сфері не перебувала б родина Анатолія Гриценка її намагалися блокувати. Про це в ефірі хард-ток-шоу «Drozdov» на телеканалі ZIK розповів син політика Анатолія Гриценко Олексій Гриценко.

«Я пишаюсь, що мій батько Анатолій Гриценко. Але з точки зору бізнесу, це мені шкодило, наприклад, у період Януковича. Адже я займався IT-бізнесом і прізвище Гриценко було досить токсичним», – розповів він.

За його словами, коли об’єкти та ІТ-інфраструктури намагалися брати участь в тендерах, то одразу ставили питання, чи Олексій Гриценко має відношення до Анатолія Гриценка. Тому йшли на певні хитрощі і говорили, що Олексій є найманим працівником та менеджером, щоб не було питань. Але питання виникали і за президентства Порошенка.

«Коли Порошенко став президентом, в мою частину прийшов наказ, щоб мене і мій військовий підрозділ розформувати, а мене звільнити з лав ЗСУ. І це робилося спеціально, бо він комплексував, що його син там не служить. Ба більше, дзвонили в кадровий відділ Генштабу і казали прямим текстом, що це вказівка з АП», – розповів Гриценко.

Він наголосив, що саме тому був змушений десять днів писати рапорти і боротьба закінчилась тим, що його перевели у інший загін, а той, у якому він був, ліквідували. Тому він вважає, що будь-яка людина, яка чимось займається активно, завжди матиме ворогів і супротив. І це він помітив також перебуваючи в організації «Автомайдан». Але одразу наголосив, що батько не має впливу через нього на цю організацію.

«В «Автомайдані» ми, фактично, наступаємо на кошти і амбіції людей. І багато хто закидав, що Анатолій Гриценко впливає на цю організацію, але це не так. Навпаки, був період, коли «Автомайдан» казав, що «мочитиме» його, якщо у штабі з’явиться Балога. І я б на це не мав впливу. У батька хіба є преференція у тому, що я спочатку приватно озвучую тезу, а не йду і публічно одразу його «мочу». Якщо він може виправити конкретне питання, тоді все гаразд», – додав він.

Нагадаємо, партія «Громадянська позиція» затвердила свій виборчий список для участі в парламентських виборах, які відбудуться 21 липня. Список очолив лідер партії Анатолій Гриценко. Також він заявив, що готовий сформувати й очолити уряд.