Заробітки в Німеччині: тут платять більше

Заробітки в Німеччині: тут платять більше

Ставка за годину роботи в Німеччині вище, ніж в середньому на території країн ЄС, але нижча за ставку в Данії, Люксембурзі та Бельгії. У Польщі це — 8,50 євро. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

У порівнянні з іншими країнами ЄС, розмір оплати праці в Німеччині дає цій країні шосте місце в рейтингу. У 2018 році німецькі компанії заплатили в середньому 35 євро за 1 робочу годину, коли середній показник в ЄС був 26,6 євро, — повідомили у Федеральному статистичному відомстві у Вісбадені. Данія (44,70 євро), Люксембург (40,30), Бельгія (40), Швеція (39,30) та Франція (36,50 євро) мали вищі витрати на оплату праці, ніж німецькі.

Як видно з даних Статистичного управління, ситуація в країнах Центральної та Східної Європи різна. Середня вартість робочих годин в Румунії, Литві, Латвії, Польщі та Угорщині становить 8,50 євро, тобто на 68% менше, ніж середній показник у Євросоюзі. Найдешевшою є Болгарія, де година праці коштує 5,30 євро.

Вищенаведені дані відносяться до робочих місць у промисловості та бізнес-послугах, але не включають державні роботи.

Німецьке промислове виробництво, яке залежить від експорту, прагне конкурувати на міжнародному рівні. Тому вартість робочого часу в цьому секторі становить близько 40 євро за годину, а це — на 48 відсотків вище, ніж в середньому у ЄС: 27 євро. Це й дало німцям четверте місце в рейтингу оплати праці, зазначає портал www.money.pl.