«Журавлі» записали матеріал на нову платівку

«Журавлі» записали матеріал на нову платівку

Український чоловічий хор «Журавлі» у днях 8-10 листопада записав матеріал на свою нову платівку. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Наше Слово.

Український чоловічий хор «Журавлі» у днях 8-10 листопада записав матеріал на свою нову платівку. Альбом має вміщати кільканадцять композиції о. Михайло Вербицького, творця музикик державного гімну України.

Запис відбувався у греко-католицькому храмі Різдва Пресвятої Богородиці в Білому Борі. Це не перша платівка, яку репрезентаційний хор Об’єднання українців у Польщі записав у цій святині. Чотири роки тому «Журавлі» у Білому Борі записали платівку з колядками. Диск з музикою о. Михайла Вербицького зявиться у новому році.

Хор «Журавлі» існує вже 46 років. Співаки цього хору — це представники української меншини у Полщі, в основному нащадки переселенців акції «Вісла» 1947 року, які живуть на території майже всієї Польщі.

З огляду на значне розсіяння, хористи з’їжджаються на репетиції раз y місяць у вихідні.  Свої репетиції називають ключами, порівнюючи їх до перельотів журавлиних ключів. Від 2003 року хором керує Ярослав Вуйцик — колишній хорист «Журавлів», випускник Музичної академії у Ґданську.