ЗМІ: ФІФА відмовилася від «послання миру» Зеленського
Гравці Марокко реагують, коли Франція забиває перший гол під час пів фіналу Чемпіонату світу з футболу 2022 між Францією та Марокко PA/Ronald Wittek

ЗМІ: ФІФА відмовилася від «послання миру» Зеленського

За задумом Києва, Володимир Зеленський мав би звернутися до глядачів фінального матчу з «послання миру у всьому світі». В Офісі Президента України нібито були здивовані рішенням ФІФА. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) відмовила українській владі, яка виступала з пропозицією транслювання звернення президента України Володимира Зеленського до вболівальників напередодні недільного фіналу Чемпіонату світу з футболу в Катарі, — повідомляє в п’ятницю, 16 грудня, CNN.

За задумом Києва, Володимир Зеленський мав би звернутися до глядачів фінального матчу з «послання миру у всьому світі». В Офісі Президента України нібито були здивовані рішенням ФІФА.

«Ми думали, що (Міжнародна федерація футболу, – ред.) захоче використовувати свій форум для більш благородних цілей», — повідомили українські джерела CNN.

Як підкреслив американський канал, переговори між Києвом і ФІФА щодо виступу президента ще тривають.

Пропозиція України не є чимось новим, адже влада цієї країни вже використовувала подібні можливості, щоб надати якомога більшого розголосу питанню повномасштабної війни з Росією. Володимир Зеленський вже виступав під час церемонії вручення музичної премії «Греммі» або церемонії відкриття Каннського кінофестивалю у Франції. Він також зустрічався зі всесвітньо відомими акторами, — нагадує CNN.

Франція та Аргентина зіграють у неділю, 18 грудня, у фіналі Чемпіонату світу з футболу в Лусаїлі, Катар. За оцінками аналітиків, матч зможуть подивитися понад мільярд людей у ​​всьому світі.

PAP/Д.Ю.