ЗМІ:Генсек РЄ офіційно просить Путіна про звільнення Олега Сенцова
http://external.polskieradio.pl/files/018a5445-a309-4142-af6f-d82e68cc28b6.file

ЗМІ:Генсек РЄ офіційно просить Путіна про звільнення Олега Сенцова

Прохання про помилування буде подане у понеділок, 25 червня, підтвердили DW у Раді Європи. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд у понеділок, 25 червня, подасть офіційне прохання до президента Росії Владіміра Путіна про помилування українського режисера Олега Сенцова, який відбуває покарання у російській колонії.

Про це повідомляє DW з посиланням на директора департаменту комунікацій, заступника генсекретаря РЄ. Даніель Гольтґен підтвердив, що «у понеділок Ягланд подасть прохання про помилування Сенцова». Він також наголосив, що генсек як керівник РЄ має право це зробити згідно з Європейською конвенцією з прав людини.

20 червня Турбойрн Ягланд відвідав Москву, де зустрівся з президентом РФ Володимиром Путіном, міністром закордонних справ Сєрґєєм Лавровом та російською омбудсменкою Тетяною Москальковою.

Олег Сенцов, затриманий у Криму в 2014 році та засуджений судом у Росії у 2015 році до 20 років позбавлення волі, продовжує голодний протест з вимогою звільнити українських політв’язнів, яких перетримує Росія.

У понеділок, 25 червня, у Страсбурзі відкривається літня сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). У день відкриття сесії Бюро асамблеї вирішуватиме, чи вносити до порядку денного питання термінових дебатів щодо звільнення Олега Сенцова та інших українських політв’язнів у Росії.