ЗМІ: Макрон підтримав Зеленського
Президент Франції Еммануель Макрон (п) і президент України Володимир Зеленський (л)EPA/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT Dostawca: PAP/EPA.

ЗМІ: Макрон підтримав Зеленського

«Дуже незвичайний профіль кандидата, мабуть, заінтригував і зацікавив француза», – вказує «Le Parisien». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Президент Франції Еммануель Макрон підтримав президента України Володимира Зеленського. Це відзначає на своєму сайті газета «Le Parisien». Макрон заявив у понеділок у Парижі про «мужність» і «рішучість» нового українського лідера.

«Між Макроном і президентом України – це не комедія», – відзначає газета, натякаючи на професію Зеленського. Він – комедійний і телевізійний продюсер, який без політичного досвіду виграв у другому турі президентських виборів, набравши 73 відсотки підтримки.

Паризька газета наголошує, що обидва президента заявили, що хотіли б припинити війну з проросійськими сепаратистами, яка руйнує Східну Україну, і в якій за п’ять років загинули 13 тисяч осіб.

«У вас є багато амбіцій щодо своєї країни, у вас багато мужності (…) у цьому контексті роль Франції полягає в тому, щоб бути з вами, щоб допомогти вам досягти успіху», – сказав Макрон у понеділок, приймаючи Зеленського в Єлисейському палаці.

Глава французької держави привітав волю «сильної модернізації, глибокої трансформації, зміни української політичної та економічної системи», що висловив новий президент України.

У свою чергу, Зеленський, як вказує газета, звернувся до Макрона, процитувавши слова Гамфрі Богарта у фільмі «Касабланка» з 1941 року: «Я думаю, що це початок прекрасної дружби».

«Le Parisien» вказує, що «Зеленський зарезервував для Франції свій перший офіційний двосторонній візит за кордон». «Він та Еммануель Макрон зустрілися в квітні під час президентської кампанії в Україні, і дуже незвичайний профіль кандидата, мабуть, заінтригував і зацікавив француза», – пише газета.

Критикований за невизначеність своєї програми, Зеленський пообіцяв зберегти прозахідний курс України і боротися з корупцією в країні. Він також пообіцяв «відродити» мирний процес на сході України, – відзначає AFP.

РАР/Л.І.