Георгій Чічак

Аз есмь. Ты еси. Мы есмы

В житті бувають особливі, прекрасні моменти, які називають прозрінням. В житті бувають особливі, прекрасні моменти, які називають прозрінням. Це коли якісь звичні, інколи навіть буденні речі, які ти бачив тисячі разів і думав, що ти їх знаєш, як с [ . . . ]

Георгій Чічак

Християнське благочестя, що це?

У преп. Іоана Лєствічніка є одне невеличке зауваження, яке стосується мирян. Вся його Лєствіца адресована монахам, і всього лише одне маленьке, але дуже цікаве зауваження мирянам. У преп. Іоана Лєствічніка є одне невеличке зауваження, яке стосуєть [ . . . ]

Георгій Чічак

Хрест Христів і наші хрести

Хрест Христів і наші хрести. Християнство увійшло в цей світ як обновляюча благодатна сила. Воно увірвалось в нього своїм одкровенням про Бога, якому не байдужі люди, своєю проповіддю свободи, яка була даровану людям у Христі. Християнство було но [ . . . ]

Георгій Чічак

Прощена неділя – день примирення чи парад лицемірства?

До наступної нагоди сказати про це кілька слів вже довго чекати, тому по гарячих слідах, так би мовити, і заднім числом. Останніми роками все частіше серед віруючих людей і духовенства зустрічається думка, що традиція Прощеної неділі, коли християни [ . . . ]

Георгій Чічак

«Ишь ты, Масленица!»

Масляниці стало якось дуже багато. Ніби тих же 7 днів, що і раніше, але останнім часом її все більше в цих днях, а головне все в одному контексті млинців. Можна не знати, що Масляна, це щось до Посту і про віру, але те, що Масляна, це про млинці, то [ . . . ]

Георгій Чічак

Можна чи не можна?

7 березня непростий день. А тому, що він перед 8 Березня! Для чоловіків 7 березня навіть важливіше аніж 8, бо якраз на сьогодні припадають всі ці клопоти з подарунками, а то, вважай, найголовніша частина події – це вибери, вгадай! В ТЦ сьогодні багат [ . . . ]