Служба безпеки запобігатиме спробам незаконного тиску на бізнес, — голова СБУ Грицак

У Києві відбулася зустріч Голови СБУ Василя Грицака з керівниками провідних бізнес-асоціацій. Про це повідомляє Main.in.ua із посиланням на прес-службу СБУ.

Учасникии обговорили питання прозорості роботи Служби безпеки та суб’єктів господарської діяльності, як важливої передумови для формування середовища, сприятливого для ведення бізнесу та залучення іноземних інвестицій.

У ході обговорення сторони відзначили позитивні зрушення у питаннях взаємодії СБУ та представників бізнесу. Василь Грицак наголосив, що СБУ в межах своєї компетенції докладатиме усіх зусильдля практичного забезпечення прав і гарантій бізнесу.

«Ми будемо твердо і рішуче запобігати спробам незаконного тиску на бізнес, створенню інфраструктурних перешкод чи у будь-який інший спосіб перешкоджанню законній діяльності вітчизняних та іноземних компаній», ‒ заявив Голова СБУ.

Бізнес-омбудсмен Альгідрас Шемета відзначив, що якість співпраці офісу бізнес-омбудсмена з СБУ є найкращою з-поміж державних та правоохоронних органів.

«З моменту підписання Меморандуму між СБУ та Радою бізнес-омбудсмена ми бачимо конкретні дії з боку спецслужби для вирішення існуючих питань», ‒ додав він.

Президент Спілки українських підприємців В’ячеслав Климов та Президент американської торговельної палати А.Гундер візначили важливість відкритості нинішнього керівництва СБУ для бізнесу. Вони також наголосили на актуальності залучення експертного середовища до роботи над концептуальними проектами у сфері бізнесу.

Сторони домовились про запровадження практичних механізмів взаємної співпраці. За підсумками зустрічі учасники погодилися відстежувати, аналізувати та реагувати на можливі порушення щодо суб’єктів підприємницької діяльності у рамках спільних експертних груп.