Меркель і Путін розмовляли про ситуацію на сході України
Ілюстраційне фото pxhere.com, CC0 Public Domain

Меркель і Путін розмовляли про ситуацію на сході України

Те, що телефонна розмова між лідерами Німеччини та Росії відбулася, підтвердив у Берліні речник німецького уряду. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Незважаючи на політичну напругу між Росією і Німеччиною, президент Владімір Путін і канцлерка Анґела Меркель підтвердили у понеділок у телефонній розмові прагнення обох держав до вирішення ситуації на сході України. Про це повідомило Німецьке інформаційне прес-агенство DPA.

Посилаючись на повідомлення Кремля, агенство написало також, що робота над запровадженням попередніх домовленостей щодо ситуації на Донбасі продовжуватиметься. Те, що телефонна розмова між лідерами Німеччини та Росії відбулася, підтвердив у Берліні речник німецького уряду. Згідного з його інформацією, у ній також було порушено спробу вбивства російського опозиціонера Алєксєя Навального. В повідомлення Кремля про це не згадано.  

Якщо йдеться про війну на Донбасі, то Росія нещодавно розкритикувала Берлін і Париж за те, що як сторони переговорів вони, на думку Росії, мало впливають на Київ, аби він зробив кроки, передбачені мирним планом для Східної України, ухваленим 2015 року.

За останні роки напруга між Берліном та Москвою значно зросла. Росія вважає, що її несправедливо звинувачують в застосуванні хімічної зброї проти Навального, вбивстві чеченця з грузинським громадянством у берлінському районі Тірґартен та хакерській атаці на німецький Бундестаґ у 2015 році.

Агенство DPA нагадало про те, що МЗС Росії нещодавно заявило, що Німеччина стала лідером антиросійської коаліції в Європі.

PAP/М.К.