29 січня відбудеться зустріч очільників дипломатії України та Угорщини

29 січня відбудеться зустріч очільників дипломатії України та Угорщини

Це буде друга зустріч міністрів закордонних справ двох країн після повномасштабного нападу Росії на Україну. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

В українському місті Ужгород, що на кордоні зі Словаччиною, 29 січня відбудеться зустріч міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби та очільника кабінету президента країни Андрія Єрмака з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сіярто. Очікується, що політики насамперед підготуються до зустрічі президента Зеленського з прем’єр-міністром Орбаном.

Детальніше про це розповів кореспондент Польського радіо Пьотр Пєнтка

«Щодо зустрічі в Ужгороді, поки що нічого не відомо, оскільки її деталі не розголошуються. Міністр Сіярто нещодавно заявив, що вона відбудеться тоді, коли буде впевнений у її позитивних наслідках. Угорці постійно звинувачують українців в утисках угорської меншини на Закарпатті, одним з найбільших центрів якої є Ужгород.

У Європі існує думка, що під час ужгородської зустрічі може прозвучати й офіційна заява угорської сторони про те, що уряд у Будапешті більше не накладатиме вето на черговий пакет допомоги ЄС для України.

Підготовка до візиту Сіярто в Україну відбувається в тіні погроз, які, за повідомленнями, надходять на адресу угорського міністра. Надходили повідомлення про замінування, і обидві сторони посилили заходи безпеки та захисту.

Це буде друга зустріч міністрів закордонних справ двох країн після повномасштабного нападу Росії на Україну. Попередня зустріч відбулася півтора місяця тому на саміті лідерів ЄС у Брюсселі. Натомість Петер Сіярто набагато частіше зустрічається з очільником російської дипломатії Сєрґєєм Лавровим та політиками білоруського режиму», — розповів кореспондент.

IAR/А.Л.