Володимир Зеленський: у Вільнюсі обговорюють формулювання без України
Ілюстраційне фото PRdU/Христина Пічкур

Володимир Зеленський: у Вільнюсі обговорюють формулювання без України

Прямуючи на саміт НАТО, український очільник критично висловився про альянс, який обговорює питання України без неї. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

По дорозі до Вільнюса на саміт НАТО президент Володимир Зеленський критикує альянс за обговорення питання вступу України без України та за відсутність однозначного запрошення її до членства в НАТО.

Зараз схоже на те, що немає готовності ані запросити Україну в НАТО, ані зробити її членом Альянсу. Про це написав президент Володимир Зеленський, дорогою на саміт у Литву, — повідомляє Громадське радіо.

«Зараз, на шляху до Вільнюса, ми отримали сигнали про те, що обговорюються формулювання без України. І я хочу підкреслити: це формулювання тільки щодо запрошення, а не щодо членства України. Безпрецедентно й абсурдно — коли немає жодних часових рамок і для запрошення (!), і для членства України; і коли натомість додається якесь дивне формулювання про “умови” навіть для запрошення України…

Це схоже на те, що немає готовності ані запросити Україну в НАТО, ані зробити її членом Альянсу. А значить, залишається можливість торгуватися членством України в НАТО — у переговорах із Росією. А для Росії це означає мотивацію й надалі продовжувати свій терор. Невизначеність — це слабкість. І я відверто обговорю це на саміті», — висловився президент України.

Володимир Зеленський наголосив: Україна цінує своїх союзників, але «теж заслуговує на повагу».

https://hromadske.radio/Н.Б.