«8 Міжнародний Форум зі зв’язків з органами державної влади» - IGAPA зібрала світових експертів для дискусії

«8 Міжнародний Форум зі зв’язків з органами державної влади» – IGAPA зібрала світових експертів для дискусії

14 березня 2024 року International Government Affairs Professionals Association (IGAPA) у Вашингтоні спільно з Bay Atlantic University, Global Policy Institute, Sic Group LLC  та Інститутом Демократії і Розвитку “PolitA” організували платформу для дискусії стосовно найважливіших трендів у сфері лобізму, адвокації та GR. Про це повідомляє Upmp.news.

Цього року форум зібрав експертів з найбільшої кількості регіонів за усі 8 років свого проведення, включивши представників Латинської Америки до дискусії на ряду з представниками Східної Європи, США, Канади та Центральної Азії.

В ході заходу ми визначили головні тренди 2024 року,  зокрема Майкл Холланд – директор зі зв’язків з державними органами вашингтонського офісу міжнародної компанії Bayer Crop Science зазначив:

«Найбільший сучасний тренд – поляризація електорату і політичного естеблішменту. Наприклад, я зараз бачу, що в США у межах двопартійної системи існує «4» умовних партій через радикалізацію правих та лівих сил. І зараз така радикалізація впливає на прийняття законодавчих рішень на усіх рівнях».

Відповідаючи сучасним викликам, на форумі було проведено окрему панель присвячену технологіям Штучного Інтелекту, які безперечно становлять собою головним тренд найближчих років. Цю думку розділила Чарлін Стенберрі – віце-президент зі зв’язків з урядом Національної асоціації телерадіомовників: «Як на мене, головний тренд – поширення технологій Штучного Інтелекту. Але все не однозначно, бо тут є як позитивні, так і негативні сторони. Головне, вчасно розпізнати нові виклики».

Загалом, на форумі було проведено 10 панелей:

– Панель 1 – Навігація у майбутнє: Загальні тенденції у професії лобіювання, захисту інтересів та GR

– Панель 2 – Огляди лобіювання та GR у Сполучених Штатах: Інструменти та регулювання

– Панель 3 – Інструменти та регулювання GR, лобіювання та захисту інтересів в Латинській Америці

– Панель 4 – По той бік кордону: Досвід лобіювання та захисту інтересів в Канаді

– Панель 5 – Навігація в Європейському Союзі: GR

– Панель 6 – Поєднання східного і західного: Огляди лобіювання в Східній Європі та Центральній Азії

– Панель 7 – Лобіювання у різних галузях:

– Панель 8 – Адвокація

– Панель 9 – Штучний інтелект та технології у роботі лобістів

– Панель 10 – Шлях до виборів: Наслідки для професії лобіста в Сполучених Штатах

У заході прийняла участь надзвичайна кількість світових експертів, зокрема:

1. Кендал Коффі – колишній американський прокурор Південного округу Флориди. Річно визнаний одним із найкращих адвокатів штату Флорида за версією Florida Trend та “Супер Адвокатом” Флориди. Він був гостем-аналітиком для міжнародних мереж, таких як “CNN International”, “Telemundo” та “Univision”. Він брав участь у форумі онлайн.

2. Пітер Хуссі – старший науковий співробітник Hudson Institute, одного з ключових аналітичних центрів у Сполучених Штатах, який займається підготовкою аналітики для Білого дому. Він протягом останніх чотирьох десятиліть розробляв вимоги для ядерного стримування та контролю над озброєнням.

3. Майк Холланд – директор урядових зв’язків у вашингтонському офісі міжнародної компанії Bayer Crop. Майк має багаторічний досвід роботи з конгресменами, бувши консультантом керуючого адвоката Девіна Нунеса, який представляє 22-й конгресовий округ Каліфорнії.

4. Карен Мулхаузер – легендарна постать громадянського руху США, що відіграла ключову роль у співпраці національного та глобального рівнів у сферах гендерної рівності, контролю за зброєю та міжнародного розвитку.  Вона надавала консультаційні послуги неприбутковим організаціям, грантоотримувачам та кандидатам з 1988 року.

5. Катерина Одарченко – політичний консультант із досвідом керівництва успішними виборчими кампаніями у шести країнах. Вона є головою та засновником SIC Group та SIC Group USA LLC, членом правління IGAPA (Міжнародної асоціації зв’язків з урядом) та президенткою Інституту демократії та розвитку «ПолітА».

До дискусії через ZOOM також приєдналися спікери з України.

Це восьмий щорічний Міжнародний Форум, який відбувся у 2024 році. Форум є однією з платформ для активного обміну думками, який був заснований  IGAPA, провідною міжнародною асоціацією фахівців зі зв’язків з органами влади. Щорічно Асоціація проводить понад 10 конференцій, семінарів, вебінарів, форумів та соціальних заходів для спеціалістів зі зв’язків з органами влади в більш ніж 30 країнах. Членство в Асоціації набувається через подання заявки та розгляд заявки Правлінням. Ми запрошуємо учасників з усіх демократичних країн світу і будемо раді бачити не лише лобістів, а й юристів, спеціалістів у сфері політичних комунікацій, PR спеціалістів, колишніх високопосадовців, представників суміжних сфер. Роботу IGAPA та її членів висвітлюють у пресі, ми відриті до діалогу з Урядами та Парламентами країн задля розроблення регуляторної політики у сфері нашої практики або обміну думками на актуальні теми. Діалог породжує істину та нові можливості.

Більшість членів Асоціації – представники галузі в США, Великобританії, Канаді, Східній та Центральній Європі та Азії.