ФЕЙК! Нове коло старої ІПСО: конфлікт між Президентом В.Зеленським і Головнокомандувачем ЗСУ В.Залужним
Фото: пресслужба Президента України

ФЕЙК! Нове коло старої ІПСО: конфлікт між Президентом В.Зеленським і Головнокомандувачем ЗСУ В.Залужним

Напередодні саміту НАТО 11-12 липня у Вільнюсі, де союзники можуть дійти спільного рішення про те, що шлях для вступу України в Альянс має бути скорочений, як заявив Президент Польщі Анджей Дуда, в різних ЗМІ  шириться нова хвиля старої ІПСО. Йдеться знову про нібито конфлікт між України Президентом Володимиром Зеленським і Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

Так, на польському порталі Neon24.pl опублікована стаття «Знайдений» голова ЗСУ має іншу ідею ведення контрнаступу, ніж Зеленський та його люди», в якій уже в самій назві згадується нещодавня фейкова інформація про зникнення чи загибель Валерія Залужного.

Варто зазначити, що т.з. Форум Поляків Neon24.pl своїми публікаціями часто відкрито захищає і підтримує російські настрої та є місцем для просування путінського світосприйняття. Про це згадують деякі польські блогери.

Отже, в статті поширюється  кілька наративів. «Невідомі експерти» давно розганяють «зраду» про нібито конфлікт між Зеленським і Залужним, а тим разом начебто В. Залужний досі залишається в так званій «опозиції» до офісу президента України, а Зеленський не погодиться на відсторонення від керування військовими справами, зокрема другим етапом контрнаступу ЗСУ, бо йому потрібен результат зараз, перед самітом НАТО, який у Києві вважають чи не вирішальним для долі України.

В публікації Зеленського відкрито названо  «не політиком, а актором який досі грає роль президента».

Росія на 500-ий день війни в Україні не може нас перемогти воєнним шляхом, тож в хід ідуть усі методи, аби призвести до внутрішньої дестабілізації в Україні. Окрім російського пропаганди в різних країнах,  олії у вогонь своїми заявами підливають ще й українські «експерти».

Нагадуємо, що це не перша (і не остання) спроба публічно “посварити” Зеленського та Залужного, аби спровокувати панічні настрої серед українців.

Окрім полковника Збройних сил України Анатолія Штефана, Міністр оборони Олексій Резніков, заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр та Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов неодноразово коментували чутки про конфлікт між Зеленським та Залужним, що у відносинах Міноборони та Генштабу немає напруження.

Анна Стожко

Матеріал підготовлений у рамках проєкту “Stop Lie” БО “Благодійний фонд польсько-українського партнерства» у рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є виключною відповідальністю автора і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

#ПрямуємоРазом #TeamEurope #MovingForwardTogether #ISAREdnannia #StopLie

Isar Ednannia European Union in Ukraine Благодійний фонд польсько-українського партнерства