Сили оборони збили 10 із 10 запущених росіянами по мирних містах України безпілотників Shahed
Ілюстраційне фото Kyivcity.gov.ua, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons

Сили оборони збили 10 із 10 запущених росіянами по мирних містах України безпілотників Shahed

Також російські окупаційні війська застосували ракети С-300, утім про їх збиття наразі не повідомлено. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Українська ППО збила 10 безпілотників російських військ під час нічного обстрілу території України, йдеться в повідомленні Повітряних сил ЗСУ в середу вранці. Також росіяни використовували ракети С-300, але українська армія не повідомляє про їх збиття.

У повідомленні в Telegram Повітряні сили України заявили, що російські війська запустили безпілотники іранського виробництва Shahed з Краснодарського краю на півдні Росії. З окупованої частини Донецької області на сході України були випущені ракети С-300. Внаслідок російських атак зруйновано житлові будинки та цивільну інфраструктуру. Також є загиблі та поранені мирні жителі.

Також у Генштабі Збройних Сил України повідомили, що за минулу добу відбулося понад 100 прямих бойових зіткнень з російськими військами. По українських позиціях і цивільних об’єктах росіяни завдали вісім ракетних і 75 авіаударів. Також здійснено понад 140 артилерійських обстрілів міст Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Росіяни продовжують спроби прорвати оборону українських військ на сході та півдні України. Під Авдіївкою тривають зіткнення, де українці відбили 25 прямих атак російських військ. Важкі бої тривають і на лінії фронту по всій Донецькій області.

Українські війська також ведуть наступальні дії, завдаючи противнику значних втрат. За минулу добу українська авіація завдала авіаударів по 15 угрупованнях російських військ і знищила два російські винищувачі та чотири бойові безпілотники. Українські артилерійські і ракетні війська обстріляли позиції російських військ і за минулу добу знищили чотири угруповання військ та їхню техніку, а також дві позиції артилерії та одну позицію протиповітряної оборони.

IAR, PAP/Т.А.