Консул України виїхав на кордон через блокування українських автобусів
Ілюстративне фото ПРдУ

Консул України виїхав на кордон через блокування українських автобусів

У зв’язку з повідомленнями про безпідставні затримки польськими протестувальниками пасажирських автобусів на кордоні в Дорогуську український консул виїхав на польсько-український кордон. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

«Із заблокованого польського кордону надходять неприємні новини. Протестувальники та поліція зупиняють автобуси, які прямують до Польщі та з Польщі. Пасажирів тримають без будь-яких пояснень. Наголошуємо, що ці дії є неприпустимими по відношенню до громадян України. Під час війни в Україні пасажирами таких автобусів є жінки з малолітніми дітьми, соціально незахищені верстви населення, військовослужбовці, які повертаються або їдуть на навчання, та транзитні люди. Спроба зробити їх заручниками протесту виглядає недоречною для цивілізованого світу», — таке повідомлення віцепрем’єр-міністр, міністр інфраструктури України Олександр Кубраков написав у мережі Х.

«Це неправда, нічого подібного не відбувається. Ми, як поліція, абсолютно не контролюємо ні гуманітарну, ні військову, ні медичну допомогу, ні автобуси з людьми. Вони проходять спокійно», – повідомила Польському агентству преси речниця Головного управління поліції, молодший інспектор Катажина Новак, посилаючись на заяву Кубракова.

На кордон виїхав консул Генерального консульства України в Любліні, щоб провести необхідні розмови на місці та унеможливити затримки руху пасажирських автобусів. 

«Як і дотепер, рух легкового транспорту і пасажирських автобусів повинен обовʼязково відбуватися без жодних перешкод», — повідомив у соцмережі посол України в Польщі Василь Зварич.

РАР/FB/Х/С.Ч.