Українців у Варшаві запрошують взяти участь у конкурсі творчих робіт про досвід біженства

Українців у Варшаві запрошують взяти участь у конкурсі творчих робіт про досвід біженства

Клуб католицької інтелігенції у Варшаві та журнал Kontakt запрошують взяти участь у творчому конкурсі «Щоденники біженців». Таким чином організатори конкурсу прагнуть зібрати історії людей, які мають досвід біженства та знайшли прихисток у Варшаві або околицях. Для авторів найкращих робіт передбачена грошова винагорода. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

Конкурс призначений для осіб, які вважають, що пережили досвід біженства, та ідентифікують себе, як утікачів, зокрема, від війни. Також учасники конкурсу на момент його проведення повинні проживати у Варшаві або околицях.

Метою конкурсу є збір спогадів від першої особи про досвід біженства, реалії пристосування до життя у новій країні, проблеми та виклики, повʼязані з цим. «Ми вважаємо, що біженці повинні мати можливість впливати на соціальний контекст, в якому вони функціонують. Їхній досвід робить їх здатними запропонувати перспективи, які зазвичай недоступні для інших, і привернути увагу до проблем, які залишаються поза увагою. Таким чином, їхня унікальна точка зору може забезпечити можливості для інновацій та змін», – зазначають організатори конкурсу. 

До участі у конкурсі приймаються роботи, що описують індивідуальний досвід конкурсанта. Форма робіт може бути різною: щоденники, журнали, звіти, вірші та будь-який інший письмовий контент. Додатково до тексту учасники за бажанням можуть додавати фотографії, малюнки або інші ілюстрації. Обсяг письмової роботи не повинен перевищувати 40 тисяч знаків з пробілами. Максимальна кількість ілюстрацій – 9 штук. Максимальний розмір всієї конкурсної роботи не повинен перевищувати 30 мегабайтів. Робота може бути написана рідною мовою учасника.

Один учасник конкурсу може подали лише одну роботу. Приймання робіт відбувається за допомогою електронної форми. Кінцевий термін прийняття робіт – 15 серпня. 

За результатами конкурсу буде визначено щонайменше 20 переможців, які отримають винагороду у розмірі 500 злотих. Автори 3-5 відібраних робіт додатково отримають головний приз у розмірі 500 злотих.

Роботи всіх переможців конкурсу будуть опубліковані у збірнику «Щоденники біженця». 

Оцінювати роботи учасників буде спеціальна Комісія у складі, зокрема, польської кінорежисерки Агнєшки Голланд, керівниці ГО «Польська гуманітарна акція» Яніни Охойської та головного редактора журналу Kontakt Іґнаци Дудкевича.

Оголошення переможців та публікація книги відбудуться 22-23 жовтня 2023 року.

Більше інформації про конкурс за посиланням.

А.В.