РФ атакувала Україну 20 «шахедами» та ракетами

РФ атакувала Україну 20 «шахедами» та ракетами

Від початку 2024 року росія запустила по українських містах понад 330 ракет різних типів і близько 600 бойових безпілотників. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Вночі проти 31 січня територію України атакувало 20 російських ударних безпілотників. У Командуванні Повітряних Сил ЗСУ повідомили, що знищили 14 із 20 запущених дронів країни-агресорки у межах Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської, Кіровоградської та Харківської областей.

Зазначається, що росіяни атакували безпілотниками типу Shahed-136/131 з трьох напрямків: Приморсько-Ахтарськ, Курськ та з тимчасово окупованого Криму із Чауди.

Також ворожа армія запустила три балістичні ракети «Іскандер-М» із Криму та Воронезької області.

Водночас українські війська активізували атаки за допомогою БПЛА дальньої дії на стратегічні об’єкти, розташовані вглиб території рф.

Як інформує кореспондент Польського радіо Павел Бушко, один із безпілотних літальних апаратів влучив, зокрема, в сільськогосподарське підприємство в Миколаївській області України, внаслідок чого щонайменше одна людина отримала поранення.

Українці, своєю чергою, дедалі частіше відповідають на атаки росіян своїми безпілотниками та завдають ударів по об’єктах паливної інфраструктури у рф.

У ніч проти 31 січня атаки дронів зазнала Псковська область росії.

Як оцінив український військовий експерт Петро Черник в ефірі каналу «Моя Україна», українські БПЛА можуть бути дуже ефективною зброєю. За словами експерта, головне — це масштаби атак.

«Якщо ми будемо надсилати від 10 до кількох десятків наших безпілотників щодня протягом кількох місяців, ми зможемо перетворити росію на палаючу заправку», — сказав аналітик.

Росіяни, однак, поки що мають перевагу у кількості безпілотних літальних апаратах великої дальності.

У вівторок, 30 січня, президент України Володимир Зеленський повідомив на платформі X, що від початку 2024 року росія запустила по українських містах понад 330 ракет різних типів і близько 600 бойових безпілотників.

IAR,Telegram/Х.П.