Держсекретар США закликав Конгрес виділити кошти на підтримку України
Державний секретар США Ентоні Блінкен у Державному департаменті у Вашингтоні, округ Колумбія, США, 07 грудня 2023 р. PAP/EPA/JIM LO SCALZO

Держсекретар США закликав Конгрес виділити кошти на підтримку України

Блінкен підкреслив, що додаткові кошти Україні вкрай необхідні. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Держсекретар США Ентоні Блінкен попередив, що призупинення допомоги США Україні відповідає інтересам ворогів США, таких як Росія, Іран і Китай. Блінкен закликав Конгрес швидко прийняти додаткове фінансування для України та Ізраїлю.

Під час інтерв’ю CNN Ентоні Блінкена запитали, що це означатиме для України та Ізраїлю, якщо запропонований президентом Джо Байденом пакет допомоги не буде ухвалений до кінця року.

«Я думаю, що єдині люди, які були б щасливі, якби прохання про поповнення не було проголосовано та схвалено Конгресом, знаходяться в Москві, Тегерані та Пекіні», — сказав він.

Блінкен підкреслив, що додаткові кошти Україні вкрай необхідні. Держсекретар зазначив, що Україну підтримують не лише США, а й її європейські союзники.

«Тож у нас є потрібний розподіл відповідальності. Настав час дійсно активізуватися, тому що якщо ми цього не зробимо, Путін зможе рухатися вперед безкарно. І ми знаємо, що він не зупиниться в Україні», — сказав він.

Президент США Джо Байден попросив у Конгресу додаткові сто мільярдів доларів на допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню та захист кордонів США. Зараз пакет заблокований республіканцями в Конгресі.

IAR/І.Я.